Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed|

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 12 juli op de Prins Frederik Hendriklaan in Harderwijk een 21-jarige automobilist uit 't Harde aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1,1.


De politie hield de man rond 02.00 uur staande nadat deze bij het zien van de politie er snel vandoor ging en de Prins Frederik Hendriklaan in tegengestelde richting inreed. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. Aangezien het een beginnend bestuurder betreft, is het rijbewijs van de man ingenomen. Er is een proces-verbaal opgemaakt en daarnaast kreeg de man een bekeuring voor het tegen de inrichting inrijden.


2011096103

|     |Harderwijk - Tasjesdief aangehouden                       |

De politie heeft maandagochtend 11 juli in Harderwijk een 22-jarige man uit Lelystad aangehouden op verdenking van tasjesroof op 3 juli.


Op 3 juli werd een fietsster op de Zuiderbreedte in Harderwijk beroofd van haar tas. Door het snelle optreden van een voorbijganger uit Harderwijk wist men de tas terug te krijgen. Hierbij wist de tasjesdief wel te ontsnappen. De politie kon de 22-jarige man na onderzoek aanhouden op verdenking van de tasjesroof. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij de tasjesroof bekende. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


2011091588

|     |Ermelo - Automobilist na achtervolging aangehouden        |

De politie heeft maandagmiddag 11 juli op de Ericalaan in Ermelo na een achtervolging een 38-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden. Onderzocht wordt of alcohol-gebruik in combinatie met zijn suikerziekte de oorzaak van het rijgedrag was.


De politie gaf de man rond 13.30 uur op de Putterweg in Putten een stopteken nadat deze over de busbaan had gereden en andere automobilisten afsneed. De man reageerde niet, waarop de politie de achtervolging inzette. Tijdens de achtervolging reed de man met hoge snelheid, haalde andere automobilisten rechts in en reed een verkeersbord omver waardoor een tegemoetkomende fietsster licht gewond raakte. De automobilist raakte uiteindelijk op de Ericalaan de controle over het stuur kwijt, waarna de auto tot stilstand kwam. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man bleek wel gedronken te hebben, maar is ook suikerpatiënt. Onderzocht wordt of de combinatie aanleiding voor zijn rijgedrag heeft gegeven.Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


2011095830

|     |Ermelo - Auto komt tegen gevel tot stilstand              |

In de nacht van zondag op maandag 11 juli heeft er op de Ericalaan in Ermelo een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een auto tegen de gevel van een woning tot stilstand kwam.


Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de 19-jarige automobilist uit Ermelo rond 00.30 uur door vermoedelijk een te hoge snelheid, in de bocht, de controle over het stuur is kwijtgeraakt. Hierdoor is hij in de slip geraakt en via een gemeenteperk, hekwerk en tuin tegen de gevel van een woning tot stilstand gekomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd wegens onveilig rijden. De politie onderzoekt het ongeval. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011095389

|     |Nunspeet - Wiel van auto gestolen                         |

Maandag 11 juli is van een auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Eperweg in Nunspeet een velg en band gestolen.


De auto werd rond 15.30 uur door de eigenaar op de carpoolplaats aangetroffen met stenen onder de as in plaats van het wiel. De politie heeft de diefstal in onderzoek.


2011096044

|     |Wezep - Groepje tracht ketting te stelen                  |

Maandagmiddag 11 juli hebben nog onbekende personen door middel van een truc geprobeerd een halsketting van een vrouw te ontvreemden. Door de alerte reactie van de vrouw is dit niet gelukt.


Het incident gebeurde ter hoogte van een supermarkt aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. De vrouw werd rond 15.00 uur door de nog onbekende personen op straat aangesproken. Men wilde haar sieraden te koop aanbieden. Op het moment dat de vrouw één van hun sieraden paste, probeerde men haar eigen halsketting te ontvreemden. Door haar snelle reactie werd dit voorkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Een soortgelijk incident deed zich ook in Winterswijk voor. Het vermoeden is dat diverse groepjes hiermee bezig zijn en de politie vraagt het winkelend publiek om alert te zijn. Met tips kan men bellen op 0900 - 8844.


2011095985


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --