Ingezonden persbericht


Persbericht

Turkije benoemt Grontmij als technisch adviseur EU-fondsen

De Bilt, 12 juli 2011 ­ Grontmij is door het Turkse ministerie van Milieu en Bosbouw (MoEF) aangewezen als technisch adviseur. Grontmij zal het IPA-Center, dat binnen het ministerie verantwoordelijk is voor de uitvoering van EU-fondsen voor milieuprogramma's, gaan ondersteunen met de effectieve implementatie ervan. De totale contractwaarde voor Grontmij bedraagt 3,5 miljoen. De aanvangsdatum van het project is augustus 2011 en zal duren tot juli 2014. Als officiële kandidaat voor toetreding tot de Europese Unie, ontvangt Turkije financiële middelen uit de algemene begroting van de EU. IPA (Instrument for Pre-Accession assistence) is de naam van dit fonds dat Turkije en andere kandidaat-lidstaten ontvangen voor EU toetreding. Het ministerie van MoEF is verantwoordelijk voor de operationele milieu programma's ter uitvoering van de EU-eisen op dit gebied in Turkije. Het IPA centrum is onderdeel van het ministerie en verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van de EU-fondsen op dit gebied.

De opdracht aan Grontmij heeft tot doel het versterken van de institutionele, bestuurlijke en technische capaciteit van het IPA Coordination and Implementation Center binnen de MoEF om te komen tot een doeltreffend beheer en implementatie van het zogenoemde `Environmental Operational Programme' en de projecten die in het kader van dit programma worden gefinancierd. Het project is bovendien gericht op de vergroting van de capaciteit van de uiteindelijke ontvangers om door de EU gefinancierde projecten naar behoren op te zetten en te managen.

Kerem Sadiklar, Managing Director Grontmij Turkije: `Ik ben zeer verheugd dat Grontmij is aangewezen als de adviseur van het MoEF in een strategisch zo belangrijk project. Dit project levert Grontmij een zeer sterke positie op in de milieusector in Turkije, wat zal leiden tot een duurzame en veelbelovende ontwikkeling van onze business line Water & Energy. Dit project zal ook de opstart zijn van ons kantoor in Ankara, dat onze activiteiten in Turkije naar een nieuw en dynamisch niveau zal tillen.'