Ingezonden persbericht


Persbericht

CLARON McFADDEN meets ARTVARK SAXOPHONE QUARTET

'Sly Meets Callas', een bijzondere ontmoeting van de Amerikaanse topsopraan Claron McFadden met het eigenzinnige saxofoonkwartet Artvark, viert haar première op het Grachtenfestival te Amsterdam..

Nieuwe kamermuziek op het grensvlak van klassiek en jazz. Een première van speciaal voor deze samenwerking geschreven muziek, en het debuut van Claron McFadden als tekstschrijver. De combinatie van McFadden met Artvark SQ opent de weg naar het spelen met een breed palet aan muzikale expressie: van de klassieke baroktraditie via het impressionisme en de hedendaagse muziek, naar de eclectische mix van stijlen binnen de jazztraditie.

De klassieke sopraan Claron McFadden behoort tot de absolute wereldtop. Met het eigenzinnige Artvark betreedt ze een nieuwe klankwereld: nieuwe kamermuziek op het grensvlak van Ellington en Ravel met een vleugje Edgar Allen Poe. De stem als instrument, de saxofoon als stem.

"Zij is een fenomeen, een grote naam in de klassieke en hedendaagse muziek.", zegt Mete Erker in een gesprek met Marleen Kuijsters, "Ze zingt ook jazz en kan improviseren. Ze heeft de openheid van geest om nieuwe dingen te willen doen en uit te proberen. En de klank van de saxofoon ligt heel dicht bij de menselijke stem. Claron gebruikt haar stem als instrument, ze kan er enorm veel mee. Daarom zijn we goede sparringpartners. Met haar kunnen we alles doen."

Vier heren en een Diva meanderen door muzikale tradities en bewegen tegelijkertijd al spelend over het podium in een geïmproviseerde choreografie

url: WWW.CLARONMCFADDEN.COM | WWW.ARTVARKSQ.COM

Noot voor de reactie, niet ter publicatie:

voor meer informatie, interviewaanvragen, persaccreditaties, (hi-res) beeldmateriaal etc. neem svp contact op met Gertjan Vandenblink, g.vandenblink@muzieklab.com, 013-5455 401, www.muzieklab.com

producent: Gert Gering, g.gering@muzieklab.com