Ingezonden persbericht


Rotterdam, 12 juli 2011
Uniek mbo-diploma voor Sparta-spelers

Donderdag 7 juli hebben zeven Sparta-spelers een uniek mbo-diploma Profvoetballer ontvangen. Zadkine en Sparta zijn deze opleiding in februari 2010 gestart om een opleiding op maat aan te bieden, waarbij wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de competenties van profvoetballers. De studenten hebben examen gedaan voor de mbo-opleiding Sport & Bewegen.

In de opleiding zijn diverse modules opgenomen. Zo geeft de Talentenacademie les in mental coaching, zelfreflectie, communicatie en de ontwikkeling als profvoetballer. Ook zijn er diverse maatschappelijke projecten georganiseerd door de studenten en namen zij deel aan de opleiding Trainer/Coach 3.

Op deze manier krijgen talentvolle voetballers uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam de gelegenheid om naast het voetbal te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en een gedegen opleiding te volgen voor een maatschappelijke carrière.

KNVB, Sparta en Zadkine
De KNVB heeft dit traject vol belangstelling gevolgd en waar nodig ook ondersteuning gegeven. Deze nieuwe manier van werken waarbij onderwijs geïntegreerd wordt in de Regionale Jeugdopleiding is uniek in Nederland. Sparta Rotterdam en Zadkine gaan met de KNVB nog nauwer samenwerken in dit traject.

Geslaagd
Zeven spelers hebben dit jaar hun mbo-opleiding afgerond. Volgend jaar zal de volgende lichting hun diploma behalen.

EINDE PERSBERICHT