Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 12 juli 2011

Wegwerkzaamheden www.amersfoort.nl nu ook mobiel beschikbaar

Iedereen met een mobiele telefoon met internet kan vanaf nu gemakkelijker de website van de gemeente Amersfoort raadplegen. Een aantal onderdelen van de site is geschikt gemaakt voor de mobiele gebruiker, zoals nieuws, activiteiten en wegwerkzaamheden. Er is geen andere URL voor nodig: de mobiele website opent automatisch als u www.amersfoort.nl bezoekt met uw telefoon. Het gaat om een proef, waarin gekeken wordt hoe en op welke wijze de gemeente ook mobiele internetters kan bereiken.

Contact met de gemeente Amersfoort gebeurt steeds meer via de gemeentelijke website. Een ontwikkeling die aansluit bij de ambitie van de gemeente om meer gemeentelijke producten en diensten digitaal aan te bieden. De digitale dienstverlening is nu uitgebreid door een aantal onderdelen van de website geschikt te maken voor mobiel internet. Deze onderdelen zijn: nieuws, activiteiten, wegwerkzaamheden, meldpunt woonomgeving en contact. Mobiele webapplicaties zijn compact, zodat ze sneller werken.

Wegwerkzaamheden
Een van de onderdelen is de bereikbaarheidsinformatie. De mobiele website van Amersfoort maakt het mogelijk om in de stad goed geïnformeerd van A naar B te reizen. De actuele wegwerkzaamheden worden getoond. Mobiele gebruikers kunnen altijd en overal deze informatie raadplegen en zo vooraf en tijdens de reis geïnformeerd zijn en blijven over wegwerkzaamheden.

Noot voor de redactie,