Ingezonden persbericht


12 juli 2011

Vanavond 21:20 uur

Brandstichtingen Moord Henry Meye Poging dubbele moord Verder in de uitzending:

Brandstichtingen

Sirenes verstoren de nachtelijke rust in de regio Eemland, wanneer voor de achtste keer in zeer korte tijd een rietgedekt huis in brand wordt gestoken. Sinds maandag 2 mei 2011 zijn er in Leusden, Hoevelaken, Amersfoort, Baarn en Soest in totaal 8 rietgedekte huizen in brand gestoken. In 3 gevallen waren de bewoners niet thuis, in de andere 5 gevallen wel.

Moord Henry Meye

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni wordt de 55-jarige geboren Surinamer Henry Meye doodgeschoten in zijn huis aan de Keethil in het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Fotograaf Meye leefde 30 jaar lang een vrij teruggetrokken bestaan in Sint Maartensdijk.

Poging dubbele moord

Een brandstichting en een mishandeling kort na elkaar in Eindhoven hebben mogelijk met elkaar te maken. Eerst wordt er in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni bij een moeder en haar 16-jarige dochter brand gesticht. De avond erna wordt de vriendin van de vader van het 16-jarige meisje door 2 mannen mishandeld. De politie denkt dat de zaken in verband staan met elkaar.

Verder in de uitzending:

Onder meer: een schietincident in Born in Limburg en een gewapende overval op een filiaal van de Zeeman in Rotterdam (alles onder voorbehoud van actualiteit).