Gemeente Kaag en Braassem

Inwoners Hoogmade stemmen over buslijn
Kerkstraat in Hoogmade

In het vervoersplan van Connexxion is een aantal wijzigingen beschreven voor de dienstregeling van 2012. Het nemen van het besluit of de bus wél of niet door de kern Hoogmade moet gaan rijden, laat de gemeente Kaag en Braassem graag over aan de inwoners van Hoogmade. Daarom worden alle inwoners van Hoogmade uitgenodigd om hun stem uit te brengen tijdens een inloopavond op woensdag 13 juli van 19.00 tot 20.30 uur in âHet Drieluikâ op Kerkstraat 51b in Hoogmade.

Eén van de voorgestelde wijzigingen is om buslijn 249 en 182 te integreren tot één sterkere lijn, die tijdens de spits vier keer per uur rijdt.

Een bijkomend voorstel van Connexxion is om deze nieuwe lijn 182/249 niet meer door de kern Hoogmade te laten rijden, maar buitenom over de Doespolderweg (de huidige route van de 249). De reden hiervoor is dat het niet wenselijk is om acht keer per uur een bus door een woonerf (Kerkstraat) te laten rijden. Hierop heeft de gemeente Kaag en Braassem aangegeven dat de Kerkstraat begin volgend jaar gereconstrueerd wordt. Zolang de Kerkstraat âbusvriendelijkâ wordt ingericht, dus zonder krappe versmallingen en steile drempels, heeft Connexxion geen bezwaar tegen de route door Hoogmade. Dit betekent echter wel dat de verkeersremmende maatregelen ook minder effect hebben op het overige verkeer, waardoor de Kerkstraat minder duurzaam veilig kan worden ingericht.

De uitslag van de stemming wordt in het Witte Weekblad bekend gemaakt.