Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

05-07 Kick-off combinatiefuncties op 13 juli a.s.

Verschillende sport- en muziekactiviteiten tussen 14.00 en 16.00 uur

Met de kick-off op woensdag 13 juli a.s. om 14.00 uur geeft wethouder Visserman het startsein voor de combinatiefuncties in Zwartewaterland. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 7 uit Genemuiden deelnemen aan verschillende sport- en muziekactiviteiten. De activiteiten zijn gebaseerd op oude kinderspelen uit Genemuiden en vinden plaats op het speelpleintje aan de Fazant, achter de Johannes Bogermanschool en de Vogelaar. Deelname is gratis.

Begin juni zijn de combinatiefunctionarissen enthousiast aan de slag gegaan in Zwartewaterland. Zij maken verbindingen tussen sportieve en culturele activiteiten binnen en buiten schooltijd. Op sportief gebied verzorgen de combinatiefunctionarissen bewegingsonderwijs, organiseren sportieve activiteiten binnen de buitenschoolse opvang, coördineren het Kies je Sport programma en ondersteunen sportverenigingen. Op cultureel gebied verzorgen de combinatiefunctionarissen lessen en workshops muziekonderwijs op scholen, muzikale activiteiten in de buitenschoolse opvang en de uitbreiding van het Kies je sport programma met cultuur. Tijdens de kick-off stellen de nieuwe combinatiefunctionarissen zich voor.
De gemeente ontvangt voor het instellen van de combinatiefuncties een subsidie vanuit de rijksregeling Impuls brede scholen, sport en cultuur.

Kinderen hebben via school een flyer gekregen waarmee ze zich kunnen opgeven voor de activiteiten. Heb je geen flyer en wil je wel meedoen? Geef je dan op via a.jansen@zwartewaterland.nl.