Gemeente Hardenberg

Kavelinformatieavond over woongebied Garstlanden III

07 juli 2011

Op woensdag 13 juli 2011 vindt in het Dorpshuis van Gramsbergen een kavelinformatieavond plaats over het woongebied Garstlanden III in Gramsbergen. Tijdens deze inloopavond is er informatie over het bestemmingplan, de kavelindeling en de planning voor de kaveluitgifte. De avond begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Het woongebied Garstlanden III wordt ten zuiden van het historische stadje Gramsbergen gerealiseerd en ligt tussen de Oostermaatsteeg, de woonwijk Loozermars, het woongebied Garstlanden II en de spoorlijn. Het totale plan biedt ruimte voor in totaal 250 woningen. Hiermee wordt in de woningbehoefte voor de komende vijftien jaar voorzien.

Het eerste deel van het plan dat ontwikkeld wordt, voorziet in de bouw van circa 99 woningen. Hierbij gaat het om vrijstaande, twee-onder-een-kap- en rijenwoningen.

Stedenbouwkundig plan
Het bestemmingsplan dat de realisatie van het woongebied mogelijk maakt is inmiddels door de gemeenteraad vastgesteld. Het stedenbouwkundig plan voor Garstlanden III laat enkele lanen zien als ruggengraat van het woongebied. Deze lanen sluiten aan op de woonstraten in het naastgelegen Garstlanden II. Tussen de lanen liggen enkele slingerende straten waarmee het woongebied een dorps karakter krijgt. Het midden van het woongebied wordt gekenmerkt door veel groen met enkele forse bossingels en een speelveld.

Start kaveluitgifte
Het bouwrijp maken van het eerste deel van Garstlanden III start even na de zomervakantie zodat dit deel in het voorjaar van 2012 bouwrijp wordt opgeleverd. Dit betekent dat de eerste kavels vanaf oktober 2011 kunnen worden uitgegeven. De gemeente Hardenberg geeft kavels uit voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Daarnaast bouwen Bouwbedrijf Oude Lenferink, Exel Bouwgroep Lemele, Rotij en MEGA Home woningen in Garstlanden III.

Kavelinformatieavond
Op woensdag 13 juli wordt het woningbouwplan Garstlanden III gepresenteerd tijdens een kavelinformatieavond. Tijdens deze avond geeft de gemeente Hardenberg informatie over het bestemmingsplan, de kavelindeling en de planning voor kaveluitgifte. Ook de bedrijven Oude Lenferink, Rotij, Exel Bouwgroep en MEGA Home tonen die avond hun woningbouwplannen voor Garstlanden III.

De kavelinformatieavond begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur en wordt gehouden in het Dorpshuis van Gramsbergen aan de Hattemattestraat 3. Belangstellenden zijn welkom om binnen te lopen, de plannen te bekijken en vragen te stellen.

Bestanden:
Garstlanden_III_stedenbouwkundig_plan.pdf 166kB