Gemeente Tytsjerksteradiel


Gemeente Tytsjerksteradiel gaat over op elektrisch rijden

Op woensdag 13 juli neemt de gemeente Tytsjerksteradiel twee elektrische auto's voor haar ambtenaren officieel in gebruik. Wethouder Houkje Rijpstra geeft dan ook het startsein voor de ingebruikname van het oplaadpunt voor het gemeentehuis.

Gemeente Tytsjerksteradiel is hiermee de eerste gemeente in Fryslân en de eerste plattelandsgemeente in Nederland waar elektrische auto's ingezet worden.

It kin oars, it moat oars!
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de gemeente Tytsjerksteradiel. Met het in gebruik nemen van voorlopig twee elektrische auto's en drie oplaadpunten binnen de gemeente wordt de gedachte van de gemeente `It kin oars, it moat oar! Duorsumens yn Tytsjerksteradiel' ondersteunt.

Elektrisch rijden
Inmiddels rijden er 9 auto's van de gemeente op aardgas. Elektrisch rijden is dan ook een logische vervolgstap. Er is bewust gekozen om de elektrische auto's, als dienstwagen, voor de ambtenaren beschikbaar te stellen. Het bespaart niet alleen op de kosten voor dienstreizen, maar zo draagt de gemeente ook daadwerkelijk bij aan de CO2-reductie. Bovendien wanneer je duurzaamheid onderstreept, moet je dit ook laten zien, vindt de gemeente.

Duurzame samenwerking
Ook Haaima Peugeot ondersteunt dit gedachtegoed. Zo heeft Haaima Peugeot al veel geïnvesteerd in nieuwe duurzame technologieën (LED-lampen, carport met zonnepanelen). Daarom hebben beide partijen de handen in één geslagen. Haaima Peugeot stelt één van de beide elektrische auto's gratis beschikbaar en versterkt daarmee ook de eigen duurzame visie.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl