Politie Hollands Midden

Sassenheim - Bromfietscontrole op constructiesnelheid

Sassenheim, 13-07-2011 o De politie heeft dinsdag 12 juli tussen 13.15 en 15.15 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de Hoofdstraat. Er werd gelet op de constructiesnelheid van brom- en snorfietsen.

Hierbij zijn ongeveer 40 voertuigen getest op de rollerbank. Bij zeven van de rijwielen zijn overtredingen van de maximum toegestane snelheid geconstateerd en beboet. Ook is er een boete uitgeschreven voor het door roodlicht rijden, het niet op de eerste vordering tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de gordel.

Controle van bromfietsers De politie controleert regelmatig bromfietsen. Met de rollerbank wordt dan gecheckt of de bromfietsen niet zijn opgevoerd. Kan de bromfiets hard rijden dan toegestaan dan kan deze in beslag worden genomen of volgt er een bekeuring. Ook wordt er gekeken of de bromfietser een helm op heeft en of deze goed bevestigd is. Wanneer een helm tijdens een ongeval niet goed bevestigd is, dan kan die van het hoofd afschieten en is ernstig hersenletsel niet uitgesloten. De controles zijn voor de veiligheid van de bromfietser, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Een bromfiets die harder rijdt dan toegestaan kan ook een ernstiger ongeval veroorzaken.