Politie Groningen

woensdag 13 juli 2011

Provincie Groningen, 13-07-2011

Ontsnapping vanuit jeugdinrichting van korte duur

GRONINGEN Dinsdagavond hebben twee 17-jarige jongeren proberen te ontsnappen uit de jeugdinrichting aan de Hoogeweg in Groningen. Personeel van de inrichting ontdekte de ontsnapping en belde de politie. Met behulp van alerte omstanders zagen de agenten de twee jongeren langs het Reitdiep rennen. Op het moment dat de agenten de jongeren wilde aanhouden, sprongen de beide jeugdigen in het water en zwommen weg. Met behulp van een boot zijn de jongeren door de politie aangehouden en met een nat pak teruggebracht naar de inrichting. De jonge mannen hebben slechts een half uur van hun vrijheid kunnen genieten.

Politie houdt twee parkeermeterkrakers aan

GRONINGEN De politie heeft dinsdagochtend twee buitenlandse mannen van 23 en 28 jaar aangehouden op de Parkweg in Groningen. Een alerte getuige zag dat beide mannen op het Hoornsediep bezig waren met het kraken van parkeermeters. Met een goed signalement zijn de agenten op zoek gegaan naar deze parkeermeterkrakers. Op het moment dat de agenten de mannen wilden aanhouden gooide een van de mannen een zakje met muntgeld in het water. De andere man bleek bij fouillering een grote hoeveelheid kleingeld op zak te hebben. De parkeermeterkrakers zijn aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Een duikploeg van de brandweer, die aan het oefenen was, heeft nog gezocht naar het geld maar nog niet aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietsster gewond na val in sloot

TER APEL Een 53-jarige fietsster uit Ter Apel is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze in het bos nabij haar woonplaats in een sloot was gevallen. Hierbij had ze het stuur van het rijwiel in haar buik gekregen. De vrouw liep met haar partner naar huis. Bij thuiskomst kreeg ze meer last en is ze door ambulancepersoneel met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Beschonken automobilisten betrokken bij ongevallen

STADSKANAAL Een 72-jarige automobiliste uit Stadskanaal is dinsdagavond met haar auto in een sloot gereden in de Navolaan in haar woonplaats. Getuigen zagen dat de vrouw plotseling de sloot inreed. Ze raakte niet gewond bij de aanrijding. Agenten spraken even later met de bestuurster. Ze bleek een aantal glazen wijn te hebben gehad voordat ze in de auto stapte. Uit een alcoholtest bleek dat ze een alcoholwaarde had van 400 ugl (bijna 1 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in een woning in de wijk Lewenborg een 51-jarige automobiliste aangehouden. De vrouw was in de Stuurboordswal tegen een auto gereden en was er vervolgens vandoor gegaan. Naar aanleiding van het kenteken kwamen agenten bij de woning van de bestuurster. Ze bleek alcohol te hebben gehad. Uit een alcoholtest bleek dat ze een alcoholwaarde had van 444 ugl (ruim 1 promille). De vouw is meegenomen naar het politiebureau. Daar reageerde ze erg vervelend. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen bestolen van zakgeld

GRONINGEN Een 7-jarige jongen uit Groningen is vrijdagmiddag rond 15.10 uur bestolen van zijn portemonnee. Het ventje liep samen met twee vriendjes op de S.O.J. Palmelaan. Het drietal was op weg naar de supermarkt waar ze snoepjes mochten kopen van hun zakgeld. Ter hoogte van de

F. Leggerstraat werden de knulletjes aangesproken door twee jongens op een scooter. Eén van deze jongens pakte de portemonnee van de 7-jarige en reed er vervolgens mee weg. De ouders van het slachtoffer hebben aangifte gedaan. De politie beschikt over het volgende signalement van de verdachten: Twee donker getinte jongens gekleed in een zwarte spijkerbroek en een wit T-shirt. Twee getuigen bij een snackbar hebben gezien dat de knapen op een donkerbruine Vespa reden. Mogelijk hebben getuigen informatie over deze laffe diefstal. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de diefstal hebben gezien of aanslaan op het signalement van de scooterrijders. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auto tegen lantaarnpaal

VRIESCHELOO Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dorpsstraat is dinsdagochtend een 74-jarige man uit Vlagtwedde licht gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. De man werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek verder geen letsel te hebben en mocht naar huis. De beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Graafmachine op de kop in de sloot

ONDERDENDAM Dinsdagmorgen maakte een monteur van een mobiele graafmachine een proefrit aan de Bedumerweg. Toen hij bij een dam wilde draaien zakte hij met het linkervoorwiel van de graafmachine in de sloot. Hierdoor sloeg de graafmachine om. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren van af. Een mobiele kraan en een lierwagen moesten ter plaatse komen om de graafmachine uit de sloot te trekken. De weg werd door middel van verkeersborden enige tijd afgesloten.

Man loopt gebroken neus op

GRONINGEN Een 20-jarige man uit Leeuwarden heeft dinsdagochtend vermoedelijk een gebroken neus opgelopen. De Fries zat op een bankje aan de Ubbo Emmiusstraat alwaar hij een woordenwisseling kreeg met een nog onbekende man. Deze man sloeg de 20-jarige meerdere keren in zijn gezicht. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 12 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Plataanlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1275, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Noordbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1164, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Oldekerk, Mensumaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 173, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur.


- Groningen, Weg der Verenigde Naties:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 414, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Bedum, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 3321, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.