Gemeente Maassluis

Burgemeesterswijk gaat verder met ongeveer 140 woningen

Sloop-Wesselinkflat.jpg

De Ontwikkelingscombinatie Burgemeesterswijk kan starten met de verkaveling, het bouwprogramma en de planning voor fase 3a van de Burgemeesterswijk onder de naam `t Buitenrijk in Maassluis. Op 5 juli 2011 heeft college van burgemeester en wethouders van Maassluis hen hiervoor goedkeuring gegeven. Deze nieuwe fase in de Burgemeesterswijk ligt tussen het Vrijheidspark en de Burg. Wesselinkstraat. De Stichting Maasdelta Groep en ontwikkelaar ERA Contour realiseren hier tussen de 133 en 142 woningen in verschillende prijscategorieën. Ook biedt het plan ruimte voor (zorggerelateerde) voorzieningen in het kader van de Woonservicezone West.

De uitwerking van de woningen in `t Buitenrijk is samen met geïnteresseerde Maassluizers ontwikkeld. In verschillende bijeenkomsten hebben zij samen met de ontwikkelaar Era Contour het plan nog beter op de wensen van de toekomstige bewoners afgestemd. Er komt ook centraal tussen de woningen een hof, waar ruimte is voor spelen. Dit hof is een omsloten plek met slechts enkele toegangen voor langzaam verkeer en volledig autovrij. Het parkeren is vormgegeven aan de randen van het plan, onder andere aan de nieuw in te richten Burgemeester Wesselinkstraat.

De uitvoering van voorbereidende werkzaamheden en het afronden van het Vrijheidspark start in de tweede helft van 2011, na de sloop van de Wesselinkflat aan de J. Schoutenlaan. Naar verwachting wordt eind 2012 gestart met de bouw van de eerste woningen in `t Buitenrijk.

Meer informatie staat op dit gedeelte van de site, www.buitenrijk.nl en www.burgemeesterswijk.com.