Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 13-07-2011

Grote partij van onder andere kleding in beslag ingenomen

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN Een melding over een verdachte situatie leidde op maandagavond 11 juli naar een loods met onder andere merkkleding.

Maandagavond rond 21.30 uur kreeg de politie de melding dat enkele mannen zich op de Hoge Dijk in IJsselstein verdacht ophielden bij enkele woningen en er vervolgens hard in een auto vandoor gingen. Agenten gingen die kant op en zagen de auto op de Weg naar de Poort in Nieuwegein rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. In de auto zaten een 16-jarige jongen en een 18-jarige jongeman, beiden uit Nieuwegein. De agenten zagen dat er enkele nieuwe trainingspakken in de auto lagen, maar omdat er geen sprake was van strafbare feiten, lieten zij de twee verder rijden.

De agenten namen voor de terugkoppeling contact op met de melder. Daarbij meldde hij dat de laatste tijd regelmatig naar zijn idee louche figuren bij het betreffende pand op de Hoge Dijk zag. Hij had gehoord dat er mogelijk illegaal merkkleding zou worden verkocht.

Agenten stelden een onderzoek op de Hoge Dijk in. Zij zagen dat een deur van een loods openstond en gingen naar binnen. De agenten zagen dat er in de loods allemaal stellingen met onder andere merkkleding stonden, met op de stellingen prijskaartjes. Zij zagen dat zich drie mannen in de loods bevonden, waarvan er één er als een haas vandoor ging. Zij herkenden deze verdachte als een 26-jarige man uit IJsselstein. Hij wist te ontkomen. De agenten hielden de twee andere verdachten, mannen van 22 en 28 jaar uit IJsselstein, aan.

De mannen konden geen vergunning of papieren over de herkomst van de goederen laten zien. Het ging onder andere om merkkleding, merkschoenen, petjes en horloges (merken zoals Gucci, Adidas, Nike, Uggs en Dolce & Gabbana). Alles werd in beslag genomen. Er waren uiteindelijk acht ritten met een volle politiebus voor nodig om de spullen over te brengen naar het politiebureau. Er werden onder andere ruim 600 paar schoenen, ruim 550 trainingspakken en meer dan 1100 petjes in beslag genomen.

Klein gedeelte van de in beslag genomen nepmerkschoenen.

De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten. Uit het onderzoek bleek dat het allemaal om nepmerkkleding en nepmerkschoenen ging. Het onderzoek naar de aangehouden verdachten en naar de 26-jarige IJsselsteiner wordt voortgezet.

Benauwde momenten voor politieagenten

HOUTEN Door de hevige regenval van dinsdagavond 12 juli beleefden politieagenten benauwde momenten.

Rond 22.00 uur reed een politiebus met daarin drie agenten de tunnel aan de Kopermolen in. Zij zagen dat er een plas in de tunnel stond en dachten daar gewoon doorheen te kunnen rijden. Dat bleek echter niet het geval. Het water bleek net iets te diep en de bus viel stil. De agenten maakten zich nog niet druk en bestelden een takelwagen, om de bus weer op het droge te trekken. Door de zeer hevige regenval steeg het water echter ongelooflijk snel en bleef stijgen. Tevens kregen zij de deuren en ramen in eerste instantie niet open.

Een agent voorin slaagde erin een raam open te krijgen en klom daardoor naar buiten. Inmiddels kwamen andere agenten ter plaatse en slaagden zij erin ook de tweede agent, die voorin zat, uit het voertuig te halen. De derde agent zat achterin en kon er nog steeds niet uit. Het lukte een agent vanaf de buitenkant met een maglite (grote zaklantaarn) een gat in een ruit te slaan. De agent in de bus kon vervolgens met zijn voeten de ruit er verder uittrappen, waarna hij uit zijn zeer benarde positie kon worden bevrijd. De brandweer werd ingeschakeld om de politiebus te kunnen bergen.