Gemeente Rotterdam

werkzaamheden verbreding a15

13 juli 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Het samenwerkingsverband A-Lanes A15 realiseert, in opdracht van Rijkswaterstaat, het project A15 Maasvlakte - Vaanplein (MaVa). Werkzaamheden

De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken in beslag nemen.

Het MaVa project omvat de verbreding van de A15 over 37 km, het aanpassen en vernieuwen van verschillende kunstwerken rondom de weg en de bouw van een nieuwe Botlekbrug. A-Lanes A15 is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg voor de komende 25 jaar. In september 2011 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het project loopt tot eind 2015. De nadelige effecten van de verbreding worden zoveel mogelijk beperkt. De aanpak is er op gericht om zoveel mogelijk 's nachts te werken. Het nachtelijke werk aan de weg begint om 22.00 uur en eindigt om 05.00 uur. Meer informatie vindt u op www.rws.nl/a15mava .

Verleggen van leidingen
Deze week starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Er moet namelijk een tracé voor de leiding met 150 Kv (zeer hoge spanning) worden verlegd. Deze leiding wordt ter hoogte van de overkluizing over de snelweg naar het zuiden verlegd. Daarvoor moet eerst een beperkt aantal bomen worden gekapt die in het leidingtracé en daar net naast staan. Dit is in de noordrand van het Oudelandse park. De kap begint deze week nadat een ecoloog dit gebied heeft geschouwd. Daarna (waarschijnlijk vanaf 24 juni) begint leidingbeheerder Stedin met de werkzaamheden voor het nieuwe tracé van de 150 kV leiding. Dit alles weer vooruitlopend op de bouw van het nieuwe viaduct Oudeland. De werkzaamheden ten behoeve van de bouw van het viaduct Oudeland starten waarschijnlijk in november 2011. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele weken in beslag nemen.