Politie Gelderland-Zuid

Diefstal uit warenhuis

Tiel, 13-07-2011 o Dinsdagmiddag 17.00 uur kreeg de politie een melding van een diefstal bij een warenhuis op de markt in Tiel. Hierop is een 28-jarige vrouw uit Elst aangehouden.

De agenten kregen te horen dat de melder van de diefstal achter een verdachte aan rende. Het zou hierbij gaan om een vrouw geheel gekleed in het zwart. Op de Ambtstraat kregen de agenten te horen dat de vrouw een coffeeshop was binnengegaan. In de coffeeshop troffen de agenten de vrouw aan. Na contact met het warenhuis bleek dat de vrouw samen met een man aanwezig was in de winkel. Bij het verlaten van de winkel zagen medewerkers van het warenhuis dat de man een korte broek uit een tas haalde en deze weggooide. Medewerkers van het warenhuis wisten een duidelijk signalement te geven van de man die bij de vrouw hoorde. De 28-jarige vrouw werd door een van de agenten herkend en met wie hij regelmatig optrok. Beiden bleken voldoen aan het signalement.

De 28-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat uit het verhaal niet duidelijk naar voren kwam dat zij behulpzaam is geweest bij de diefstal. Hierop werd zij weer op vrije voeten gesteld. De 30-jarige man moet nog verhoord worden. Het onderzoek wordt voortgezet. (14)

Laatst gewijzigd 13-07-2011 13:08 | © Regio Gelderland-Zuid |