Nederlandse Tafeltennisbond


Linda Creemers en Suzanne Dieker in actie bij ITTF Pro Tour Marokko 13-7-2011

Linda Creemers en Suzanne Dieker komen vanaf donderdag in actie bij de ITTF Pro Tour in Marokko. Creemers is in het deelnemersveld van het enkelspel als elfde ingeschaald. De plaatsingslijst wordt in Rabat aangevoerd door de Japanse nummers acht en elf van de wereldranglijst: Kasumi Ishikawa en Sayaka Hirano. Dieker moet in het enkelspel eerst kwalificatiewedstrijden spelen.

Suzanne Dieker maakte haar WK-debuut in Rotterdam en speelde haar eerste interland. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

De 19-jarige Dieker maakte dit jaar haar debuut in het Nederlandse damesteam in de interland tegen Duitsland en was bovendien één van de zeven Nederlandse speelsters die actief waren op de WK in eigen land. In de kwalificaties gaat ze het opnemen tegen de Marokkaanse Nisrine Benaaouich (don, 11:00 uur), de Egyptische Farah Abdel-Aziz (don, 15:00 uur) en de Marokkaanse Imane Lamaani (don, 18:15 uur).

Creemers boekte vorig jaar zomer haar beste resultaat op de ITTF Pro Tour op het Afrikaanse continent. In Egypte haalde de 26-jarige Limburgse brons in het enkelspel na onder andere overwinningen op de Japanse Hirano en de Luxemburgse Ni Xialian. Bovendien was er voor haar zilver in het dubbelspel.

Tweet

NTTB/HH