Cofely GDF Suez

Eerste editie prijs voor Duurzaamste Gemeente 2011

13 juli 11 |

Welke gemeente loopt in Nederland voorop op het gebied van duurzaamheid? Dat is de inzet van de eerste editie van de prijs voor Duurzaamste Gemeente 2011. GDF SUEZ, FD Networks en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) belonen de beste gemeentelijke initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Deze prijs moet gemeenten stimuleren bij te dragen aan het realiseren van ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk en de Europese Unie. Een deskundige jury zal de winnaars tijdens de prijsuitreiking in november 2011 bekend maken.

Onderscheiding bekroont gemeentelijke initiatieven op gebied van duurzaamheid

De verkiezing van de prijs voor Duurzaamste Gemeente 2011 bestaat uit drie categorieën: de prijs voor het beste duurzaamheidsbeleid, het beste duurzaamheidsproject en het beste duurzaamheidsplan. De prijs Duurzaamste Gemeente 2011 vervult een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid, stimuleert bewustwording bij burgers en bedrijven en voert de regie bij het sluiten van allianties met andere lokale en provinciale overheden en private partners. De jury - onder leiding van Herman Wijffels - beoordeelt de nominaties vooral op innovatiekracht en toepasbaarheid in andere gemeenten. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking in november 2011 geven de genomineerden tekst en uitleg over hun inzending, waarna de jury de winnaars bekendmaakt.

Podium voor duurzaamheid

Om de doelstellingen van Rijk en EU te kunnen halen, moeten ook Nederlandse gemeenten in actie komen. Niet alleen met één prestigieus duurzaamheidsproject, maar ook met goed gestructureerde meerjarenplannen. De initiatiefnemers van deze prijs willen in Nederland innovatieve en duurzame gemeentelijke projecten een podium bieden. Op die manier wil GDF SUEZ - via haar bedrijven in Nederland waaronder Cofely, Electrabel, GDF SUEZ E&P en SITA - samen met FD Networks en VNG de krachten bundelen en elk vanuit hun eigen verantwoordelijkheid gemeenten stimuleren een tastbare en effectieve bijdrage te leveren aan het milieu.

Deelname

Gemeenten kunnen zich tot 1 oktober aanmelden voor deze prestigieuze prijs door op www.duurzaamstegemeenteprijs.nl een vragenlijst in te vullen. Hier is ook alle informatie over de verkiezing te vinden.


***

Over GDF SUEZ
GDF Suez is één van de belangrijkste energieleveranciers ter wereld. GDF SUEZ ontwikkelt haar activiteiten op basis van een bedrijfsmodel dat is gericht op verantwoordelijke groei met als doel de grote uitdagingen op het gebied van energie en milieu het hoofd te bieden: het voorzien in de groeiende energiebehoefte, het waarborgen van toereikende bevoorrading, de strijd tegen klimaatverandering en het optimaal benutten van natuurlijke grondstoffen. De Groep levert uiterst efficiënte en innovatieve oplossingen aan burgers, steden en bedrijven op basis van gedifferentieerde bronnen voor gasbevoorrading, flexibele energieopwekking met een minimale CO2-uitstoot en een uitgebreide expertise in vier kerngebieden: vloeibaar natuurlijk gas, dienstverlening op het terrein van energy efficiency, onafhankelijke elektriciteitproductie en services op het gebied van duurzaamheid. De onderneming telt wereldwijd 215.000 medewerkers en realiseerde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro. GDF SUEZ wordt in Nederland vertegenwoordigd door Cofely, Electrabel, GDF SUEZ E&P, Ondeo Industrial Solutions en Afvalverwerker SITA.

Over FD Networks
FD Networks, onderdeel van de FD Mediagroep waar onder andere Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en de bijbehorende websites onderdeel van uitmaken, ontwikkelt diverse programma's in samenwerking met grote bedrijven en merken. Haar doel is om zoveel mogelijk ideeën, meningen en mensen met verschillende inzichten en achtergronden samen te brengen.

Over de VNG
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is dé belangenbehartiger van alle gemeenten en dus een belangrijke gesprekspartner voor andere overheden en maatschappelijke organisaties. De VNG biedt daarnaast een platform voor opinievorming en vernieuwing. Samen met alle gemeenten staat de VNG voor kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur. De VNG ondersteunt gemeenten bij hun verdere ontwikkeling tot eerste overheid, de overheid die het dichtst bij burgers en bedrijven staat.