Gemeente Beverwijk


Nieuws

Inspraak

inspraak

Wmo-beleidsplan 2012-2015 vrijgegeven voor inspraak

De gemeente Beverwijk heeft een ontwerp Wmo-beleidsplan 2012-2015 opgesteld. Het ontwerpplan ligt vanaf vrijdag 15 juli ter visie en belanghebbenden kunnen inspreken. Het plan is in pdf-formaat hieronder ook al te downloaden.

Met de Wmo wil de gemeente zorgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. De Wmo is een brede wet en vraagt inzet op negen verschillenden terreinen. Het gaat om leefbaarheid en sociale samenhang in de wijk, opvoedondersteuning, informatievoorzieningen, vrijwilligerswerk en mantelzorg, individuele hulpmiddelen en huishoudelijke hulp, maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. De komende jaren staat Beverwijk, net als andere gemeenten, grote veranderingen te wachten. Meer mensen gaan ondersteuning vragen en het budget groeit niet in gelijke mate mee. De gemeente wil samen met haar inwoners, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen ondersteuning blijven geven aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. In het beleidsplan is op hoofdlijnen beschreven wat de gemeente daarvoor de komende vier jaar wil doen.

Inspraak

Inwoners en belanghebbenden worden nu in de gelegenheid gesteld hun mening kenbaar te maken over het ontwerp Wmo-beleidsplan. Daarom ligt het plan negen weken ter visie van vrijdag 15 juli 2011 tot en met vrijdag 16 september 2011. Het plan is gedurende de openingstijden op werkdagen in te zien in het Stadskantoor. Het plan kunt u hieronder ook downloaden en het ligt daarnaast ter inzage bij de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk. U kunt uw mening zowel schriftelijk als mondeling inbrengen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Ook kunt u uw reactie indienen via een inspraakformulier op de website van de gemeente. Tenslotte kunt u mondeling reageren door te bellen met het callcenter van de gemeente (0251-256256). Uw reactie moet uiterlijk vrijdag 16 september 2011 ingediend zijn.

De gemeente betrekt de reacties bij opstellen van het definitieve Wmo-beleidsplan dat in het najaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Beverwijk 13 juli 2011

* Ontwerp Wmo-beleidsplan 2012-2015.pdf (435,5 KB)

Zie het origineel