Gemeente Eindhoven

Kruisstraat fietsstraat: auto voortaan te gast

De werkzaamheden in het noordelijk deel van de Kruisstraat zijn nagenoeg afgerond. Voortaan zijn fietsers de hoofdgebruikers in twee rijrichtingen tussen Gildelaan/Nieuwe Fellenoord en Verwerstraat/Van Kinsbergenstraat. Automobilisten zijn te gast in de fietsstraat. Zij rijden in één richting, van zuid naar noord. Een nieuwe situatie die voor iedereen even wennen is.

De laatste afrondende werkzaamheden vinden tot en met volgende week plaats. Daarna volgt de bouwvakantie. Vanaf maandag 15 augustus gaat de aannemer aan de slag in het zuidelijk deel van de Kruisstraat, tussen Pastoor Petersstraat en Gildelaan/Nieuwe Fellenoord. Vanaf eind november is dan ook dit deel van de Kruisstraat als fietsstraat ingericht.

Spelregels

Het is van belang dat alle gebruikers van de vernieuwde Kruisstraat weten wat de spelregels zijn. Zo blijft het voor iedereen veilig én plezierig. In het midden van de vernieuwde Kruisstraat ligt een brede `rode loper' van rood asfalt, met aan de buitenzijden twee smalle, rood betegelde stroken. Fietsers en snorfietsers maken gebruik van het rode asfalt. De rode tegelstroken kunnen zij gebruiken om uit te wijken. Auto's zijn dus te gast. Zij moeten zich aanpassen aan de fietsers en rijden in één richting, met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur. Verder geldt het advies om zoveel mogelijk achter de fietsers te blijven.
Verkeersbord "auto te gast"

Straatgidsen

De gemeente zet verschillende middelen in om het principe van de fietsstraat onder de aandacht te brengen. Zo ontvangen alle bewoners en ondernemers in Oud-Woensel volgende week een flyer in hun brievenbus. Hierin staat alle informatie over de spelregels op een rijtje. De winkeliersvereniging Winkelhart Oud Woensel vraagt de winkeliers om de komende weken de flyer ook aan hun klanten uit te reiken. Verder zijn op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli enkele straatgidsen in de Kruisstraat aanwezig. Ook zij attenderen het winkelend publiek op de nieuwe situatie en delen daarbij dezelfde flyers uit. Verder hangen vanaf volgende week twee grote banners in de Kruisstraat met daarop de tekst `Fietsstraat, auto te gast'.

Meer info? Kijk op www.we.eindhoven.nl/oud-woensel