PCOB op de bres voor seniorvriendelijke schadeverzekeringen

Persbericht van PCOB

Samenwerking PCOB, Nationale-Nederlanden en RISK Verzekeringen

Seniorenorganisatie PCOB, Nationale-Nederlanden en RISK Verzekeringen ontwikkelden samen een seniorvriendelijk schadeverzekeringspakket. Onlangs tekenden de drie partijen een samenwerkingsovereenkomst. Onder de naam Plus Pakketpolis brengt Nationale-Nederlanden via assurantieadviseur RISK Verzekeringen dit pakket op de markt, exclusief voor PCOB-leden.

Vooralsnog kunnen PCOB-leden kiezen uit één of meerdere verzekeringen voor aansprakelijkheid, opstal, inboedel en personenauto's. In de nabije toekomst zullen nog andere producten, zoals een rechtsbijstandverzekering, aan het pakket worden toegevoegd.

Discriminatie

Volgens PCOB-woordvoerder Hans van Ronkel is het goed dat er nu een schadeverzekeringsoplossing is gekomen voor senioren. Nog altijd hanteren meerdere verzekeraars polisvoorwaarden met een discriminerend karakter op grond van leeftijd.
"Zo'n veertig procent van de autoverzekeraars weigert automobilisten van 64 jaar of ouder
te verzekeren." In maart dit jaar heeft de PCOB dit al aangekaart. Van Ronkel: "Daar hebben wij het niet bij gelaten. Met Nationale-Nederlanden en RISK Verzekeringen hebben we de handen ineen geslagen en zijn we gekomen tot de Plus Pakketpolis, een schadeverzekeringspakket dat aansluit op de wensen en behoeften van senioren, zonder discriminerende voorwaarden op grond van leeftijd."

De PCOB maakt zich al meer dan een halve eeuw hard voor de belangen van senioren en heeft vanuit dit perspectief in het recente verleden met succes actie ondernomen richting zorgverzekeraars. Via de PCOB kunnen leden sinds 2006 al kiezen uit zorgverzekeringen van vijf landelijke en regionale aanbieders waarbij volledige acceptatie wordt gegarandeerd op de aanvullende pakketten. De Plus Pakketpolis is hierop een mooie aanvulling.

Over PCOB

PCOB: gemeenschappelijk actief!
De PCOB wil bijdragen aan een stevige positie van senioren in de samenleving. Financiën, wonen, vervoer, gezondheid, identiteit en welzijn zijn de terreinen waarop de organisatie zich richt. De PCOB zet met succes een stempel op de maatschappelijke en politieke agenda en heeft ruim 108.000 leden. De PCOB is een belangrijke gesprekspartner voor diverse invloedrijke instanties, overheid en politieke partijen. Niet alleen landelijk, maar ook lokaal timmeren de 368 afdelingen flink aan de weg.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim vijf miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.

Over RISK Verzekeringen

Risk Verzekeringen is een landelijk werkend assurantieadviseur en gespecialiseerd in het ontwikkelen van verzekeringsconcepten en producten voor specifieke doelgroepen, zoals de PCOB. Hierdoor is het mogelijk een nog bredere invulling te geven aan de adviesfunctie. Risk Verzekeringen heeft ruime kennis van de verzekeringsmarkt, inclusief de vele producten/tarieven en heeft onder meer een volmacht van Nationale-Nederlanden, waardoor snel offertes kunnen worden afgegeven, verzekeringen worden geaccepteerd en schades worden behandeld.

*

Links:
http://www.risk-verzekeringen.nl/pcob



Razende Robot Reporter