Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 13 juli

Noord-Holland Noord, 13-07-2011 o 14:00 uur

Fietsendieven aangehouden
Heerhugowaard, woensdag 13 juli
Omstreeks 03.30 uur zag een getuige dat vier personen fietsen wegnamen van het terrein van een fietsenhandelaar aan de Veenhuizerweg. Na onderzoek trof de politie op de Donkereweg vier fietsende jongens aan. Alle jongens reden op een damesfiets. Twee van de fietsen waren nieuw en hadden alle (reserve)sleutels nog in het slot. De andere twee fietsen waren wel gebruikt, maar nog betrekkelijk nieuw. De jongens van 12 uit Schagen, 16, 19 en 22 jaar uit Heerhugowaard, zijn aangehouden wegens diefstal. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van alle fietsen.

Motorrijder gewond bij aanrijding
t Zand, dinsdag 12 juli
Op de Rijksweg kwam een 32-jarige motorrijder uit Warmenhuizen ten val toen een bestelbusje naar links uitweek, om te kijken waarom het verkeer was gestremd. De motorrijder passeerde net op dat moment de bestelbus en viel daardoor in de linkerberm. Hij klaagde over pijn in zijn knie en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Bejaarde man slachtoffer van wisseltruc
Heiloo, dinsdag 12 juli
Een 87-jarige invalide man uit Castricum werd omstreeks 14.15 uur slachtoffer van een wisseltruc. De man zat in zijn auto aan de Kennemerstraatweg te wachten op zijn vrouw, met het raampje open. Hij werd aangesproken door een nette man van ongeveer 30 jaar oud, die 2 euro wilde wisselen. De man, die slecht ter been is, stapte uit zijn auto om zijn portemonnee te kunnen pakken. De onbekende man wees aan waar nog meer kleingeld zat in de portemonnee en vroeg vervolgens om het nog kleiner te wisselen. Toen de bejaarde man weer in zijn auto zat en zijn portemonnee controleerde, bleek hij 160 euro aan papiergeld te missen.

Controle 50-km wegen
De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Bergen, dinsdag 12 juli
Op de Landweg controleerde de politie tussen 14.00 en 14.30 de snelheid van automobilisten. Op deze 50-kilometer weg passeerden 23 autos. Twee ervan reden te hard. Een van hen reed 77 km/uur.

Hoorn, dinsdag 12 juli
Tussen 15.00 en 17.45 uur controleerde de politie de snelheid van 3022 autos. Op deze weg waar maximaal 50 km/uur gereden mag worden, reden 220 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.

Heiloo, dinsdag 12 juli
Tussen 15.30 en 17.30 uur controleerde de politie de snelheid van 622 automobilisten op de Vennewatersweg. De toegestane snelheid is 50 km/uur. 56 autos reden te hard. De hoogste gemeten snelheid was hier 84 km/uur.

Heerhugowaard, dinsdag 12 juli
Op de Rustenburgerweg controleerde de politie tussen 21.00 en 22.00 uur op snelheid. De toegestane snelheid is hier 50 km/uur. Van de 99 passerende automobilisten, reden er 10 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.