Wie sleept een Techni-Show Innovatie Award 2012 in de wacht? P

ublicatiedatum: 13-07-2011


Is de inzending innovatief, verfrissend, origineel en praktisch? Heeft het product toegevoegde waarde voor de gebruiker in relatie tot de investeringen en kosten? En zijn er andere terreinen waarop het product kan worden toegepast? Dit zijn enkele van de criteria waaraan de inzendingen voor de Techni-Show Innovation Awards moeten voldoen. Exposanten van Techni-Show 2012 kunnen zich tot en met 11 november inschrijven om mee te dingen naar deze awards. De strijd gaat om de vakprijs voor het meest innovatieve product, de publieksprijs en de Made in Holland Award. De vakprijs kent een platina, gouden en zilveren award. Het is vervolgens aan de jury om de inzendingen te beoordelen op mate van innovatie, marktwaarde, business potentieel en functionaliteit. De jury- en publiekswinnaars worden bekendgemaakt op de eerste beursdag van Techni-Show 2012, van 13 tot en met 16 maart in Jaarbeurs Utrecht.

De genomineerden worden tijdens de persbijeenkomst op donderdag 12 januari bekendgemaakt. Bezoekers van Techni-Show krijgen daarna de kans om te stemmen op de genomineerden voor de publieksprjs. De jury van de vakprijs voor de Techni-Show Innovatie Awards bestaat uit:

- Reinold Tomberg, hoofdredacteur Metaal Magazine
- Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag en Aanbod en Verbindingstechnieken
- Franc Coenen, freelancer en hoofredacteur madeineurope.nu
- Eric Weustink, hoofdredacteur MetaalNieuws
- Bart Meijer, Lector productie- en procesinnovatie Saxion Hogeschool
- Frans van der Brugh, branchemanager Koninklijke Metaalunie
- Harry Steunenberg, uitgever Techni-Show Magazine

Extra belangstelling
Als een innovatie wordt genomineerd, betekent dit extra belangstelling voor de winnaars resulterend in aandacht in vakbladen, op de Techni-Show website, in de persmap, tijdens de persconferentie, op de expositie tijdens de beurs, in de bezoekerskrant en -catalogus en tijdens de uitreiking op dinsdag 13 maart, de eerste beursdag.

Inschrijven voor de Techni-Show Awards 2012 kan nog tot en met vrijdag 11 november 2011 via www.technishow.nl/awards. Hier is ook meer informatie te vinden over de spelregels en beoordelingscriteria.

Winnaars 2010
De vakprijs van de Techni-Show Innovatie Awards in 2010 kwam terecht bij TRUMPF Nederland die de platina award kreeg voor de TruBend 7036 afkantpers die volgens de jury uitblonk in ergonomie. De Dymato-RHP 800 voor het bewerken van materialen tot een hardheid van HRC 65 van Röders, was goed voor goud. De zilveren prijs ging naar het Bokhoven Tool Management-FCS opspansysteem.
Interlas BV won de publieksprijs met de Virtual Welding Fronius, simulatiesoftware om mee te leren lassen. De lenzenmachine van ART Groep, de FocusSpec, was goed voor de Made in Holland Award.

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars van de 2010 awards:
- TRUMPF http://www.youtube.com/watch?v=brDdglPlz54&feature=player_embedded#at=35
- Dymato http://www.youtube.com/watch?v=KFQ0U_zMaWs&feature=player_embedded
- Bokhoven Tool Management http://www.youtube.com/watch?v=pJLCshFwHUM&feature=player_embedded
- Interlas BV http://www.youtube.com/watch?v=v0WKqP6CsAE

Over Techni-Show
Meer informatie is te vinden via www.technishow.nl


Noot voor de redactie,