Watersportverbond - KNWV

Nederlandse zeilopleidingen internationaal erkend

woensdag 13 juli 2011

Na een uitgebreide inspectie in 2010 door de International Sailing Federation ISAF heeft het watersport opleidingskeurmerk CWO een internationale erkenning ontvangen voor zijn opleidingsprogrammaâs. Op maandag 11 juli ontving Koen Bolt, directeur van Zeilschool Vinkeveense Plassen, als eerste de nieuwe CWO-locatieborden uit handen van Geert Dijks, Hoofd Branchebelangen van HISWA Vereniging en CWO-bestuurder.

Door de erkenning kunnen in Nederland opgeleide CWO-instructeurs en Watersportverbond-trainers in de open boot-, catamaran- en
windsurfcategorieën wereldwijd met hun diploma aan de slag. Nederland is het tweede land dat deze erkenning krijgt in dit wereldwijd erkende systeem van ISAF.

Erkenning en herkenning
âDit is voor Nederlandse instructeurs en trainers een extra stukje erkenning en herkenning in het buitenland en geeft verdere invulling van de professionalisering van het instructeursâ, aldus Koen Bolt van Zeilschool Vinkeveense Plassen. Zijn CWO zeilschool kwam met vlag en wimpel door de inspectie van ISAF. De verwachting is dat alle
vaarscholen en watersportverenigingen die erkend zijn door de CWO zullen volgen.

De erkenning is vanaf heden ook zichtbaar gemaakt door toevoeging van het ISAF logo op de CWO-erkende locatieborden. Het nieuwe locatiebord wordt deze maand verspreid onder alle 200 CWO-erkende
opleidingslocaties, vaarscholen èn verenigingen.

De komende tijd worden de CWO-instructeurpassen en Watersportverbond Trainersdiplomaâs die door de ISAF erkend zijn ook voorzien worden van het ISAF âRecognized Trainingâ logo.

Op dit moment is Christoffel van Hees, manager jeugd & opleiding bij het Watersportverbond en tevens CWO-Secretaris, bij de ISAF in Southampton voor de ontwikkeling van een ISAF certificering van de CWO-opleidingen kajuitzeilen-, zeezeilen en kitesurfopleidingen.

Samenwerkingsverband
De Stichting Commissie Watersportopleidingen CWO is een
samenwerkingsverband van ANWB, HISWA en Watersportverbond die een nationaal stelsel van uniforme vaaropleidingen en diplomaâs in stand houdt en op kwaliteit controleert.

Eerdere berichtgeving over CWO en de ISAF-erkenning is hier te vinden.