Gemeente Gaasterlân-Sleat


Feestelijke ondertekening samenwerkingsovereenkomst combinatiefunctie sport!

ondertekening

Gemeente Gaasterlân-Sleat doet mee met de overheidsregeling Impuls brede scholen, sport en cultuur. In het kader van deze regeling start vanaf het schooljaar 2011-2012 de combinatiefunctionaris sport in de gemeente. Op dinsdagmiddag 12 juli ondertekenden de deelnemende organisaties de samenwerkingsovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Raadshuis te Balk. Een bijzonder moment voor de sport in de gemeente!

Deelnemende organisaties
De combinatiefunctionaris sport gaat op acht basisscholen van Nije Gaast in gemeente Gaasterlân-Sleat aan de slag. Algemeen directeur Ep van Hijum van de vereniging Nije Gaast benadrukte tijdens de bijeenkomst dat Nije Gaast meerwaarde ziet in een kwaliteitsverbetering van het bewegingsonderwijs op de basisscholen. Daarnaast ondertekenden ook RK basisschool Sint Ludgerus en OBS Daltonschool 't Hazzeleger de overeenkomst, waarmee hun deelname aan de regeling is vastgelegd. Sport Fryslân ondertekende de samenwerkingsovereenkomst namens de sportverenigingen. De sportverenigingen die vanaf het schooljaar 2011-2012 gebruik gaan maken van de combinatiefunctionaris sport zijn gymnastiekvereniging De Evenwichtsbalk, badmintonvereniging Oer 't Net, korfbalvereniging DTG, korfbalvereniging Harich en volleybalvereniging DBS. De combinatiefunctionaris gaat bij hen aan de slag met onder andere het bieden van ondersteuning of begeleiding bij jeugdtrainingen, de organisatie van kennismakingslessen en ondersteuning bij bestuurstaken. Wethouder Frans Veltman sprak tijdens de bijeenkomst nog een speciaal dankwoord uit aan de Friesland Zorgverzekeraar, die door middel van sponsoring de aanstelling van een combinatiefunctionaris sport in de gemeente gedeeltelijk mogelijk maakt.

Manifest
Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst werd door wethouder Frans Veltman een manifest uit aan alle aanwezige deelnemende scholen en sportverenigingen. Dit manifest kan in de school of sportvereniging worden opgehangen, zodat voor iedereen in de school of sportvereniging zichtbaar is dat er samen wordt gewerkt met de combinatiefunctionaris sport.

Combinatiefunctionaris sport
De combinatiefunctionaris sport gaat vanaf het schooljaar 2011-2012 voor 75 procent aan de slag als vakleerkracht bewegingsonderwijs. Daarbij biedt de combinatiefunctionaris om de twee weken ondersteuning bij of verzorgt hij of zij (een deel van) het bewegingsonderwijs voor tien basisscholen. De overige 25 procent is de combinatiefunctionaris beschikbaar voor sportverenigingen en het organiseren van naschoolse activiteiten. Het wervingstraject van de combinatiefunctionaris sport wordt binnenkort afgerond.

Meer weten?
Voor meer informatie over combinatiefuncties kunt u terecht op de website www.combinatiefuncties.nl. Voor meer informatie over combinatiefuncties in de gemeente Gaasterlân-Sleat kunt u terecht op de website www.gaasterlan-sleat.nl of neem contact op met kwartiermaker Trees Schotanus via telefoonnummer (0514) 60 81 06 of email: t.schotanus@gaasterlan-sleat.nl.