Gemeente Breda

+ Mijn loket
13jul
Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken Gemeente Breda en de Bredase woningcorporaties WonenBreburg, Laurentius en Singelveste-AlleeWonen hebben de Herijking Alliantie 2011-2014 ondertekend. Dit is een actualisatie van het pakket prestatieafspraken die de partijen hebben gemaakt in 2008.

Partnerschap

"Rode draad in de prestatieafspraken is het begrip `partnerschap'. Juist in een tijd waarin sprake is van economische teruggang en bezuinigingen is het van belang met elkaar samen te werken. Stilstand in de ontwikkeling van de stad Breda moeten we voorkomen. De samenwerking moet ertoe leiden dat met hetzelfde of een kleiner budget meer maatschappelijk rendement bereikt wordt," aldus Bob Bergkamp, wethouder Wonen en Leven.

Harry Reininga van Singelveste-AlleeWonen zegt hierover: "Beschikbare investeringscapaciteit in de stad moet zo effectief mogelijk benut worden. De woningcorporaties investeren op diverse wijzen in de stad. Ze staan garant voor een brede maatschappelijke inzet op tal van terreinen, zowel fysiek als sociaal. Om dit te kunnen blijven doen hebben Gemeente Breda en de drie woningcorporaties naar elkaar toe zekerheden vastgelegd op diverse onderwerpen."

Prestatieafspraken 2011-2014

De afspraak dat de corporaties tot 2020 ongeveer 3.000 woningen aan de Bredase woningvoorraad toevoegen is een belangrijke. Hiermee wordt immers een garantie ingebouwd dat de woningbouwproductie in Breda op peil blijft en dat voldoende sociale huurwoningen beschikbaar blijven.

De prestatieafspraken gaan in op de beschikbaarheid van woningen voor mensen met lagere inkomens. Ook is er aandacht voor de middeninkomens die vanwege de Europese regelgeving tussen wal en schip dreigen te raken.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt om in de bestaande voorraad te investeren met vooral aandacht voor het onderwerp energie. Tot slot zijn afspraken gemaakt op de terreinen van wonen en zorg, `Stedelijk Kompas', Wet Maatschappelijke Ondersteuning, maatschappelijk vastgoed (scholen), wijkontwikkeling en leefbaarheid.

Achtergrond actualisatie

In de loop van 2010 is de noodzaak gebleken om de prestatieafspraken te actualiseren. Met het in december 2010 genomen raadsbesluit over `Koers Gezet' is hiertoe een eerste stap gezet. Nu ook het college een besluit heeft genomen en er overeenstemming is met de drie woningcorporaties is er een geactualiseerd totaalpakket aan afspraken beschikbaar waarin `de nieuwe realiteit' prominent is verwerkt.

Breda, 13 juli 2011
Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Twitter Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Facebook Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Hyves Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in...

Deze week hebben ELES (Essent Local Energy Solutions) en de Gemeente Breda afspraken gemaakt om te onderzoeken of het mogelijk is om tot een gezamenli...
0 reacties
Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Twitter Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Facebook Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Hyves 12jul