Belgische Federale Overheid
Jaarverslag 2010 van het Federaal Voedselagentschap
Datum: 13 juli 2011
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid (FAVV) van de Voedselketen
stelt haar jaarverslag van 2010 voor. In het jaarverslag vestigt het
FAVV de aandacht ook op haar tienjarig bestaan en op de ontwikkeling
van de Voedselveiligheidsbarometer tijdens het Voorzitterschap van de
EU.
Hieronder vindt u enkele opmerkelijke gegevens uit het jaarverslag
2010:
* Het aantal klachten bij het meldpunt voor consumenten steeg met 20
%. Vooral problemen betreffende hygiëne in lokalen, persoonlijke
hygiëne en de naleving van temperatuurvereisten bereikten het
meldpunt.
* De 555 inspecteurs en controleurs van het FAVV voerden in 2010 meer
dan 150 000 inspecties uit in de verschillende sectoren van de
voedselketen. Hiervan had 85 % een gunstig resultaat.
* In de Horeca voerde het FAVV 14 000 controles uit. De grootste
hygiëneproblemen zijn de lokalen (17 %), het materiaal (13 %) en de
persoonlijke hygiëne van het personeel (6,8 %). De temperatuur van
frigo's (10 %) en het gebruik van producten geschikt voor
menselijke consumptie (11 %) zijn belangrijke werkpunten.
* Het FAVV liet ongeveer 42 ton levensmiddelen vernietigen en sloot
72 bedrijven tijdelijk.
Meer informatie vindt u in het jaarverslag 2010 op de website van het
FAVV Externe link
Zie het origineel