Belgische Federale Overheid



Jaarverslag 2010 van het Federaal Voedselagentschap

Datum: 13 juli 2011

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid (FAVV) van de Voedselketen stelt haar jaarverslag van 2010 voor. In het jaarverslag vestigt het FAVV de aandacht ook op haar tienjarig bestaan en op de ontwikkeling van de Voedselveiligheidsbarometer tijdens het Voorzitterschap van de EU.

Hieronder vindt u enkele opmerkelijke gegevens uit het jaarverslag 2010:

* Het aantal klachten bij het meldpunt voor consumenten steeg met 20 %. Vooral problemen betreffende hygiëne in lokalen, persoonlijke hygiëne en de naleving van temperatuurvereisten bereikten het meldpunt.

* De 555 inspecteurs en controleurs van het FAVV voerden in 2010 meer dan 150 000 inspecties uit in de verschillende sectoren van de voedselketen. Hiervan had 85 % een gunstig resultaat.
* In de Horeca voerde het FAVV 14 000 controles uit. De grootste hygiëneproblemen zijn de lokalen (17 %), het materiaal (13 %) en de persoonlijke hygiëne van het personeel (6,8 %). De temperatuur van frigo's (10 %) en het gebruik van producten geschikt voor menselijke consumptie (11 %) zijn belangrijke werkpunten.
* Het FAVV liet ongeveer 42 ton levensmiddelen vernietigen en sloot 72 bedrijven tijdelijk.

Meer informatie vindt u in het jaarverslag 2010 op de website van het FAVV Externe link
Zie het origineel