Politie Limburg-Noord

Verdachte aangehouden voor overval juwelier Gennep
Datum: 13-07-2011
Tijd bericht: 15:31
Plaats: Gennep
De politie heeft woensdagmorgen een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een juwelier aan de Zandstraat. Deze overval werd op 19 mei 2011 gepleegd. De politie kwam de verdachte door onderzoek op het spoor en hij zit momenteel vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De man is in zijn woning in Eindhoven aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Personen met tips over deze overval worden verzocht zich te melden via 0900 8844. De politie onderzoekt de zaak.

Persbericht 19-05-2011

De politie onderzoekt een gewapende overval die donderdagmorgen werd gepleegd op een juwelier aan de Zandstraat. Omstreeks half elf kwamen twee gemaskerde overvallers de zaak binnen en sloegen vitrines in, waarna ze er met sieraden vandoor gingen. Niemand raakte gewond. De recherche roept getuigen op om zich te melden.

Tijdens het misdrijf waren er geen klanten aanwezig. Enkele medewerkers waren tijdens de overval achter in de zaak aan het werk, toen de daders binnen kwamen. Voor zover bekend was in ieder geval een van hen gewapend met een vuurwapen. Ze gingen er op een donkerkleurige scooter of snorfiets vandoor. Een van de daders droeg een witte jas met achterop een zwarte opdruk, de ander was in het donker gekleed. De totale waarde van de buit is nog onbekend.

Na de overval heeft de politie een onderzoek opgestart. Er vindt buurt- en sporenonderzoek plaats. Bovendien is een Burgernet actie opgestart, waarmee het publiek en getuigen zijn opgeroepen om zich te melden met informatie die mogelijk belangrijk is voor het rechercheonderzoek. De recherche vraag getuigen om contact op te nemen met via telefoonnummer 0900-8844.

2011046210