Maastricht Aachen Airport


Halfjaarbericht Maastricht Aachen Airport

Persbericht 2011/04

Maastricht Airport, 13 juli 2011

Zowel het aantal passagiers dat reisde via Maastricht Aachen Airport als het verwerkte vrachtvolume zijn in de eerste helft van 2011 gestegen. Het aantal passagiers dat gebruik maakte van de luchthaven steeg met 70% tot ruim 160.000. In vergelijking met de 1e 6 maanden van 2010 steeg het verwerkte luchtvrachtvolume met 11% tot 49.000 ton.

De verwachting is dat de groei op het gebied van luchtvracht ook in de 2e helft van 2011 aanhoudt, mede dankzij de recente start van de vluchten van Royal Jordanian Cargo naar Amman. Om de gestegen vrachtvolumes ook in de toekomst te verwerken is inmiddels gestart met de bouw van een nieuwe vrachtterminal, welke in het eerste kwartaal van 2012 in gebruik zal worden genomen.

De stijging van het aantal passagiers is o.a. het gevolg van de nieuwe dagelijkse vluchten naar Berlijn door germanwings.com, een rechtstreeks gevolg van het invoeren van de Duitse vliegbelasting. Ook Ryanair voegde in het zomerseizoen een aantal bestemmingen toe aan haar aanbod vanaf Maastricht Aachen Airport.