Gemeente Tytsjerksteradiel


'Stekje' park Vijversburg aangekocht door San Fransisco Museum of Modern Art

Het `stekje' in de Overtuin van park Vijversburg is aangekocht door het San Francisco Museum of Modern Art en opgenomen in de Dutch Design collectie. Het stekje, twee Soft Concrete Benches', is een ontwerp van Tejo Remy en René Veenhuizen uit Utrecht.

Stekjes zijn artistiek vormgegeven bankjes of zitplekken, waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten of kunnen uitrusten.

Het stekje in park Vijversburg maakt deel uit van het project '12 stekjes in Noordoost Fryslân' dat Keunstwurk in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland in 2011 realiseert. Het idee voor het project is ontstaan bij de Fryske Fiersichten in 2006, toen er initiatieven verzameld werden voor de toekomst van de provincie. Het plaatsen van bijzondere banken in Fryslân zou de gastvrijheid positief beïnvloeden, zo luidde de gedachte achter het plan. Alle gemeenten in Noordoost Fryslân krijgen twee stekjes onder hun hoede.

De ontwerpers Remy en Veenhuizen behoren inmiddels tot de top van de Nederlandse top. De twee hebben een galerie in Washington. Van de `stekjes' zijn in totaal vier exemplaren gemaakt. Twee staan er in park Vijversburg bij Tytsjerk, één in het museum in San Francisco en het vierde exemplaar wordt tentoongesteld in de galerie in Washington.

Het `stekje' in de Overtuin wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Provincie, de EU en de gemeente Tytsjerksteradiel.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl