Gemeente Breda

Nieuwe subsidieregels voor Breda
`Vernieuwen en bezuinigen' is het motto van het college. Daaronder vallen nu ook de subsidieregels die per 1 januari 2012 gaan veranderen. Hiertoe heeft het college de `Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2012' vastgesteld.

Eigen verantwoordelijkheid

Organisaties krijgen geen subsidie meer alleen maar door het feit dat ze bestaan. Voortaan krijgen alleen activiteiten een bijdrage. Die moeten dan vooral meehelpen om meer Bredanaars aan werk te helpen. Dit heeft tot gevolg dat niet alle organisaties die nu nog financiële ondersteuning van de gemeente krijgen die ondersteuning volgend jaar ook nog krijgen.

"Het stadsbestuur wil dat iedereen in Breda mee kan doen maar daar in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor is. Lukt dat niet op eigen kracht, dan kan subsidie helpen." aldus wethouder Bob Bergkamp.

Nieuwe subsidieregels

De ´Nadere regels subsidieverstrekking Gemeente Breda 2012´ beschrijven waar een subsidieaanvraag aan moet voldoen.

Eerder dit jaar is de Algemene Subsidieverordening (ASV) vastgesteld. Deze bepaalt hoe organisaties subsidie aan kunnen vragen. De gemeente kijkt vooral naar wat men zelf kan of wat anderen kunnen bijdragen, of er een relatie is met collectieve voorzieningen in de stad en of er een bijdrage wordt geleverd aan de beleidsdoelen van de gemeente.

Voor een aantal thema's zijn `Specifieke nadere regels' van toepassing, ofwel bijzondere criteria. Deze gelden voor onder meer de amateurkunstorganisaties en wijk- en dorpsraden. Ook is hierin een overgangsregeling opgenomen voor huisvesting in gemeentelijke accommodaties. Dit in afwachting van een nieuw accommodatiebeleid.

Voorlichting

Alle subsidierelaties in de stad worden per brief geïnformeerd over de nieuwe subsidieregels.

Op www.breda.nl/subsidieloketis vanaf 14 juli uitgebreide informatie te vinden over de nieuwe subsidieregels en -mogelijkheden.

Verder staan hier veel voorkomende vragen en antwoorden. Via dit subsidieloket kan ook direct een aanvraag worden ingediend. Telefonisch is het subsidieloket te bereiken via nummer 076 529 4626 of per mail via het e-mailadres subsidieloket@breda.nl.
Deel Nieuwe subsidieregels voor Breda op Twitter Deel Nieuwe subsidieregels voor Breda op Facebook Deel Nieuwe subsidieregels voor Breda op Hyves
13jul

Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieaf...

Gemeente Breda en de Bredase woningcorporaties WonenBreburg, Laurentius en Singelveste-AlleeWonen hebben de Herijking Alliantie 2011-2014 ondertekend....
0 reacties
Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Twitter Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Facebook Deel Gemeente Breda en woningcorporaties actualiseren prestatieafspraken op Hyves