Gemeente de Waard


Burgemeester reikt prijzen ballonnenwedstrijd Bleskensgraaf uit

Burgemeester reikt prijzen ballonnenwedstrijd Bleskensgraaf uit

150 ballonnen kleurden de lucht blauw tijdens de braderie van 7 mei in Bleskensgraaf. De ballonnenwedstrijd was een initiatief van de BWO (Bestuurlijke Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking) en de gemeente Graafstroom.

De BWO en de gemeente Graafstroom wilden met deze wedstrijd bekendheid geven aan de aangesloten projecten: Hart en Handen voor Oekraïne, Werkgroep Roemenië, het Wandafonds, de Wereldwinkel, de WAV, Ghana project, Kenia project en MOZkids.

Jong en oud hebben een ballon opgelaten, met daaraan een kaartje met hun eigen naam en de naam van een project van de BWO. Met windkracht 5 vlogen de ballonnen weg. Een enkele ballon strandde al in de bomen op de braderie, of verloor onderweg het kaartje! Zo vond de familie Blok het kaartje van de burgemeester in hun achtertuin aan de Kerkstraat in Bleskensgraaf.

Andere deelnemers hadden meer geluk. Een kleine selectie: Christiaan Egas in Purmerend, Evelyne Verhoeven in Amsterdam, Nellie Pott en A. Snijder in Hoofddorp, Marinda Koorevaar in Schiphol-Rijk, A. Smel en Jamila van Klaveren in Badhoevedorp, Mees Schenk in Velserbroek.

De ballon van de familie Stuut belandde in Hoorn en wint hiermee de derde prijs, een leren Millenniumbal. Anna Vera Bernik wint de tweede prijs, een MP4 speler. Haar ballon belandde in het Markermeer, net boven Hoorn. David en Nicole van Vianen staan op een gedeelde eerste plaats; hun ballon landde in Zwolle! Zij winnen de fotocamera en kozen de Wereldwinkel als hun favoriete project. Dankzij David en Nicole wint de Wereldwinkel een geldbedrag van 300 euro. Burgemeester Van der Borg reikte de prijzen op vrijdag 8 juli uit. De prijzen werden vanwege vakanties in ontvangst genomen door de oma's van de winnaars.