Ministerie van Defensie

Heumensoord gereed voor militaire Vierdaagse lopers

13 juli 2011, 16.16 uur

Kamp Heumensoord is vanmiddag officieel geopend. Het onderkomen is vanaf nu militair terrein en biedt ongeveer 6.000 militairen uit binnen- en buitenland onderdak tijdens hun deelname aan de 95ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen.

Het militaire Vierdaagse Kamp mag dan gereed zijn, militairen hebben nog wel wat werk te verzetten voor de eerste wandeldag op 19 juli zich aandient. Afgelopen nacht bouwde de landmacht nog een voetgangersbrug in het centrum van Nijmegen en voor volgende week staat zoals gebruikelijk de pontonbrug op het programma. Genisten van 105 brugcompagnie leggen die over de Maas tussen Cuijk en Mook.

De door militairen aangelegde loopbrug in het centrum van Nijmegen. Foto: ministerie van Defensie

Inclusief de Nederlanders lopen er onder de militairen dertig nationaliteiten mee in de moeder der wandeltochten. Groot-Brittannië levert met 900 militairen het grootste buitenlandse aandeel, gevolgd door Noorwegen met ruim 400 geüniformeerde wandelaars. Van de Nederlanders, voor zover nu aangemeld, levert de landmacht 57 detachementen met minimaal 11 wandelaars, de marine 14, de luchtmacht 7 en de marechaussee 4.