Gemeente Smallingerland


Contouren nieuwe Stationsweg zichtbaar

Voor de eerste fase van de reconstructie van de Stationsweg is het grootste deel van het werk achter de rug. Het straatwerk zit er tussen HBS straat en Westersingel aan weerskanten van de weg nog voor de bouwvak in. Op de hoek Westersingel-Stationsweg is vorige week vervuilde grond gesaneerd. Dat moet om op deze plekken schoon te kunnen werken. Dat is op meer plekken aan de orde langs het traject. Nu deze sanering klaar is, is de Westersingel voor de bouwvak weer bereikbaar vanaf de Stationsweg (vanuit de richting centrum). De nieuwe parkeervakken zijn langs de kant van het park weer te gebruiken. Winkels en bedrijven zijn dan weer nagenoeg normaal bereikbaar.

P kan weer langs Stationsweg

In de 2e fase, tussen Geelgorsstraat en Klokhuislaan, is het rioleringswerk ook voor de bouwvak klaar. Ook het voetpad aan de oostkant is daar dan af. Tussen de Geelgorsstraat en de Schwartzenberghlaan wordt voor de vakantieperiode nog de bomensleuf aangebracht. Daarop wordt puin aangebracht zodat er ruimte is om te parkeren.

Tijdens en na de bouwvak
In de bouwvakantie wordt er niet gewerkt aan de Stationsweg. Direct erna, vanaf 22 augustus, gaat de reconstructie weer verder.

Tussen Westersingel en HBS straat wordt dan de asfaltverharding van de middelste rijbaan aangepakt. Eerst komt er een nieuwe puinfundering. De asfaltstrook ligt er dan eind augustus in. Tijdens deze 2 weken is het de bedoeling om de winkels en bedrijven bereikbaar te houden via de nieuwe fietsstroken aan weerskanten van de weg.

Na het wegfrezen van het oude asfalt direct na de bouwvak in fase 1 gaat de freesmachine verder in fase 3: van Klokhuislaan tot en met de rotonde in de Ringweg en De Meer. Daar wordt dan eerst de westzijde weggefreesd en wordt daar gestart met de aanleg van de riolering. In de andere fasen werd aan de oostkant begonnen, maar vanwege noodzakelijke saneringen om ter plekke vervuilde grond op te ruimen, is in deze fase de westzijde het eerst aan de beurt.