Deltion College


nieuws

13-07-11

Vreugde en verdriet voor het Deltion Rallyteam tijdens de Exotic Green Rally

Het Deltion Rallyteam heeft de eerste helft van het rallyseizoen redelijk goed afgesloten. Het team verscheen afgelopen weekend met drie rallyauto's aan de start van de Exotic Green Rally in Etten-Leur en omstreken. De equipe Bolhaar/Kamphuis is met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car vierde in het algemeen klassement geëindigd. De equipe Kevin Kooijman/Hans van Goor is eerste in de A5 klasse en vijfde in het algemeen klassement van de shortrally geëindigd en de equipe Bloemendaal/Wissink heeft door een kapotte wielophanging op de negende proef de wedstrijd voortijdig moet verlaten.

De equipes kregen zoals altijd technische ondersteuning van de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigen, die naast hun normale lessen graag kennis op willen doen gericht op de rallysport. Aangezien het onderhouden van drie rallyauto's een aardige klus is, krijgen ze voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally ondersteuning van een wisselende groep studenten van de opleiding Bedrijfsautotechniek en Mechatronica. Deze opleidingen worden onder de noemer Veiligheid & Vakmanschap op het Deltion College aangeboden

De equipe Bloemendaal/Wissink verscheen in de door het Ministerie van Defensie ondersteunde Nissan 350Z aan de start van de Exotic Green Rally. De heren begonnen voortvarend, maar kregen al snel last van stuurproblemen. Tijdens de service hebben de studenten van de Deltion Autosportklas de afstelling van het onderstel gewijzigd waarna het beter ging, maar op proef negen kwam een oud remprobleem weer tevoorschijn. Door dit probleem werd rijder Bloemendaal uit zijn concentratie gehaald, waardoor hij de stoeprand raakte. Het gevolg was een verbogen wielophanging. Voor de equipe Bolhaar/ Kamphuis verliep de wedstrijd heel anders. Bolhaar: "Het ging echt super! Ik heb geen stuur- en remfoutjes gemaakt en alles verliep perfect." De derde equipe, Kooijman/ van Goor verscheen aan de start in de Chevrolet Kalos. De equipe kent in haar tweede wedstrijd onder de Deltion vlag opnieuw geluk. Het Deltion Rallyteam is erg te spreken over de jonge rijder en zijn vaste navigator en heeft besloten om de heren ook tijdens de East Belgian Rally te laten rijden. Naast de East Belgian Rally zal men nog een wedstrijd rijden maar welke dat wordt is nog niet duidelijk.

Na de zomer gaan de equipes er weer helemaal voor. De eerste wedstrijd die dan op het programma staat is de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Deze rally vormt al jaren een hoogtepunt op de rallykalender. Om ook de relaties van het Deltion Rallyteam optimaal van het evenement te laten genieten wordt er door Schutte Informatisering, het Ministerie van Defensie en het Deltion College een VIP-tent op het serviceterrein in Rijssen ingericht. Binnenkort staat meer hierover op www.deltion.nl/rallyteam.

---