Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Ontknoping WK vrouwenvoetbal live bij NOS

HILVERSUM, 11 juli 2011 - De ontknoping van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Duitsland is deze week live te volgen bij de NOS via het digitale themakanaal Sport24 en nos.nl. Op woensdag 13 juli zijn de twee halve finales rechtstreeks te zien. Frankrijk-Verenigde Staten is woensdag (18.00 uur) het eerste duel dat rechtstreeks is te zien via Sport24, om 20.45 uur gevolgd door Japan-Zweden. De 'kleine' finale - de wedstrijd om de derde en vierde plaats - is op zaterdag 16 juli om 17.30 uur, terwijl de finale zondag 17 juli 20.45 uur staat geprogrammeerd. Het commentaar bij de duels komt van voetbalcommentatoren Jeroen Elshoff, Ronald van der Geer en Frank Wielaard.

Sinds 2009 neemt NOS Studio Sport tijdens het politieke reces gedeeltelijk de invulling van het digitale themakanaal Politiek24 over van de collega's van NOS Nieuws. Politiek 24 wordt om deze reden tijdelijk omgedoopt tot 'Sport24'. Sport24 is vooral bedoeld als extra uitzendpodium, naast de reguliere sportuitzendingen van de NOS via radio, televisie, internet en NOS Teletekst. Alle evenementen die op het themakanaal te zien zijn, zijn eveneens te volgen via nos.nl en live of in samenvatting in de 'normale' NOS Sport-uitzendingen op televisie.

Behalve het WK vrouwenvoetbal, zijn ook de volgende evenementen live op Sport24 en nos.nl: Diamond League-atletiekwedstrijden in Birmingham, Monaco en Stockholm, WK waterpolo (Shanghai), WK zwemmen (Shanghai), paardensport EK dressuur (Rotterdam), paardensport CHIO (Rotterdam), EK hockey (Mönchengladbach), WK judo (Parijs) en WK roeien (Slovenië).