Gemeente Oirschot

Oirschot krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

De gemeente Oirschot is, samen met haar partners, gestart met de ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Bij het CJG kunnen ouders, opvoeders en jeugdigen terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. Hoe klein of groot ook. Het CJG biedt een luisterend oor, advies en hulp op maat. Iedere gemeente krijgt in 2011 zo'n centrum.

Â

Voor jongeren en hun ouders
Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor zowel jongeren als hun ouders (of opvoeders). Jongeren kunnen er terecht met al hun vragen, bijvoorbeeld over relaties, drugs, pesten, school(keuze), problemen met hun ouders, de eigen gezondheid en veel meer. Het CJG is er voor elke jongere die ergens mee zit. De vele medewerkers van het CJG zullen naar hun luisteren en een advies of hulp geven.

Daarnaast is het CJG er ook voor ouders en opvoeders. Het is heel normaal om vragen te hebben over de opvoeding. Bijvoorbeeld over de gezondheid van hun kind, (digitaal) pesten, lastig gedrag, slapen, voeding of andere onderwerpen rondom de opvoeding van hun baby, kleuter, jongere of jong volwassene. Het CJG luistert en helpt ouders om de opvoeding van hun kind (weer) in eigen hand te nemen.

Â

Partners

In Oirschot en omstreken zijn veel organisaties actief waar je terecht kunt met vragen over opvoeden en opgroeien. Het Centrum voor Jeugd en Gezin bundelt de krachten van deze organisaties. Je hoeft daardoor niet meer zelf op zoek naar de juiste organisatie; het CJG wijst je de weg.

Voor alle kennis en kunde wordt hard samengewerkt met de partners. Naast huisartsen, scholen, en kinderopvang zijn dat Zuidzorg, GGD Brabant-Zuidoost, Stichting Welzijn Oirschot, Lumensgroep en Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant. Zij vormen straks het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Â

Inlooppunten, telefoonnummer en website
Het Centrum voor Jeugd en Gezin is straks op verschillende manieren te bereiken. Op de website, die momenteel wordt ontwikkeld, komt heel veel informatie, voor zowel jongeren als ouders. Ook kun je via de website vragen stellen aan een medewerker van het CJG. Dat kan straks ook via een speciaal telefoonnummer. Verder komt er in De Enck in Oirschot een inlooppunt. Maar ook op scholen, kinderopvang en bij huisartsen kun je straks terecht met vragen over opgroeien op opvoeden. Zij helpen je verder of wijzen je de weg naar het CJG.

Â

Opening

Het Centrum voor Jeugd en Gezin in Oirschot gaat in november open. Dan worden ook de website en het telefoonnummer gelanceerd. Uiteraard hoort u hierover later meer!