Gemeente Oirschot

Bezuinigingen gemeente Oirschot krijgen richting

Enkele weken geleden berichtten we u dat de gemeente Oirschot flink moet bezuinigen. Onder andere door een vermindering van de rijksbijdrage, moeten we in totaal zoân 2 miljoen euro minder gaan uitgeven. Donderdag 30 juni is een breed scala aan bezuinigingsmogelijkheden voorgelegd aan de gemeenteraad. Zij bepaalden welke mogelijkheden verder uitgewerkt moeten worden.

Â

De mogelijkheden die zijn voorgelegd varieerden van het schrappen van taken en voorzieningen en het verminderen van het aantal ambtenaren, tot het genereren van extra inkomsten. Ook alle ideeën die zijn ingediend door inwoners, ondernemers en verenigingen werden voorgelegd aan de gemeenteraad. Op www.oirschot.nl vindt u alle ingediende ideeën. We bedanken iedereen die met ons heeft meegedacht! Sommige ideeën zijn erg goed uitvoerbaar en worden verder uitgewerkt. Enkele ideeën waren helaas ook niet uitvoerbaar, bijvoorbeeld door wettelijke bepalingen.

Beslissing over bezuinigingen in november

Er is op dit moment nog niks definitief. In de zomermaanden werken we de bezuinigingsmogelijkheden die de Raad heeft aangewezen concreet uit. Waar nodig gaan we hiervoor in overleg met instellingen, inwoners en ondernemers. Op 11 oktober vindt dan een opiniërende raadsbijeenkomst plaats. Vervolgens besluit de gemeenteraad in november definitief waarop wordt bezuinigd.
Â

In het Weekjournaal van 13 juli schreven we dat de reacties op de ingediende ideeën inmiddels online staan. Dit is niet correct. Omwille van afwezigheden zijn de reacties helaas nog niet afgerond. We streven er naar om ze z.s.m. online te zetten. Onze excuses voor deze vertraging.