Gemeente Oirschot

Nieuw voertuig brandweerpost De Beerzen

Sinds maandag 11 juli is Post de Beerzen van Brandweer Oirschot in bezit van een nieuw brandweervoertuig. De heer Koen Langenkamp van de firma Ziegler droeg het voertuig officieel over aan burgemeester Ruud Severijns.

Â

Het nieuwe voertuig vervangt de DAF die al bijna 19 jaar in dienst was bij de brandweer in de Beerzen. Dit nieuwe voertuig is aangekocht na een gezamenlijke aanbesteding vanuit de Veiligheidregio Brabant-Zuidoost en is begeleid door het inkoopbureau BIZOB.

Het nieuwe voertuig is een vierwiel aangedreven Mercedes Atego, en is opgebouwd door de firma Ziegler uit Winschoten.

Â

Het nieuwe voertuig

Voor de vrijwilligers van post de Beerzen is het nieuwe voertuig een flinke verandering, omdat het voertuig is uitgerust met een nieuw blussysteem. De afgelopen weken zijn de vrijwilligers bijgeschoold om veilig en effectief met dit nieuwe systeem te kunnen werken. Naast het traditionele blusmiddel water, kan met het nieuwe voertuig ook gewerkt worden met DLS (Druk-Lucht-Schuim). De werking (koelend en blussend vermogen) van dit blusmiddel is vele malen groter dan water. Door gebruik te maken van DLS wordt van de tankvoorraad van 1500 liter water ruim 10.000 liter blusstof (schuim) gemaakt, waarmee de brandweer veel effectiever en veiliger kan blussen.