Raad van State


woensdag 13 juli 2011
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Zuidplas van het bestemmingsplan 'Zelling Ver Hitland'. Het plan makt het mogelijk de zellingen (een ondiepe plek aan de oever van een rivier) langs de Hollandsche IJssel opnieuw in te richten. Bij de zelling Ver Hitland zullen 35 woningen worden gebouwd, gedeeltelijk in de vorm van appartementen. Een bouwbedrijf uit Nieuwerkerk aan den IJssel verzet zich tegen het plan en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens het bedrijf veroorzaakt het stof- en geluidsoverlast voor de toekomstige woningen. Het bedrijf vreest daarom dat het zijn bedrijfsactiviteiten zal moeten beperken om voor de woningen een goed woon- en leefklimaat te kunnen garanderen. De Vereniging belang Ver-Hitland is het ook niet eens met het plan. Zij verzet zich vooral tegen de bouw van het appartementencomplex. Volgens de stichting past het complex niet in de landelijke omgeving. Ook zou door het plan de verkeersbelasting in de omgeving te hoog worden. In afwachting van een definitieve uitspraak in deze zaak, verzoeken zij de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201104346/2)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

14.45 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Eersel van het bestemmingsplan 'Venco Campus'. Het plan maakt de verplaatsing en uitbreiding van De Venco Groep mogelijk. Het bedrijf, waartoe onder meer Vencomatic, Vencosteel en Agro Supply behoren, is nu verdeeld over verschillende vestigingen in Eersel en omgeving. Het doel van het plan is alle activiteiten te concentreren op het bedrijventerrein Meerheide in Eersel. In totaal gaat het om een uitbreiding van ruim 30.000 m². Een aantal omwonenden verzet zich tegen het plan, omdat het in strijd zou zijn met het provinciale en gemeentelijke beleid. Hierin zou namelijk bepaald zijn dat voor bedrijven groter dan 5.000 m² een plek moet worden gevonden op een stedelijk of regionaal bedrijventerrein. In afwachting van een definitieve uitspraak in deze zaak, verzoeken zij de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201104747/2)