Dienstenbond CNV

Nieuws

12 juli 2011

Leden akkoord met Sociaal Plan voor Yarden uitvaartverzorging

Leden van CNV Dienstenbond die werkzaam zijn in de uitvaartverzorging bij Yarden hebben unaniem ingestemd met het Sociaal Plan wat was overeengekomen in verband met de reorganisatie in de uitvaartzorg.

In het Actieplan Zorg 2011 heeft uw werkgever een fors aantal maatregelen opgeschreven die ertoe moeten leiden dat dit onderdeel van de organisatie niet langer verlieslatend is.
In het Sociaal Plan zijn vrijwel alle onderwerpen benoemd die aan de orde kunnen komen wanneer uw arbeidspositie door de reorganisatie wordt geraakt.
Onderwerpen als: boventalligheid, passend werk, reiskostenvergoeding, mogelijkheden voor een studie e.d. komen in dit Sociaal Plan aan de orde. Ook is sprake van een voorziening voor werknemers die boventallig zijn geworden en kunnen worden bemiddeld van werk-naar-werk en zijn er financiële regelingen opgenomen ter compensatie van het verlies aan inkomen als gevolg van ontslag.
Denk bijvoorbeeld aan een ontslagvergoeding voor het verlies van uw vaste baan.
De werkingsduur van dit Sociaal Plan is tot 1 januari 2012.

In dit Sociaal Plan is een fors bedrag beschikbaar gesteld voor begeleiding en ondersteuning bij interne en externe herplaatsing. Die begeleiding moet natuurlijk zo professioneel mogelijk geschieden. Adviesbureau Kans is daarvoor de meest geschikte partij, ook al omdat dit bureau geen onbekende is in de uitvaartwereld. Adviesbureau Kans is opgericht om de leden van CNV Dienstenbond ter zijde te staan, maar ook werknemers van Yarden die geen lid zijn van CNV Dienstenbond kunnen in dit geval een beroep doen op de ondersteuning en begeleiding van dit loopbaanadviesbureau. Een folder met wat meer informatie over Adviesbureau Kans voegen we hierbij.

Als u meer informatie wenst over dit Sociaal Plan, de arbeidsvoorwaarden in de uitvaartsector in het algemeen of over CNV Dienstenbond, neem dan contact op met Arie Kasper, telefoon: 023-5670686 of per email a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl.