Moeizamer tweede kwartaal voor winkelketen Primera

Persbericht van Coöperatie Primera b.a.

Het tweede kwartaal van 2011 brengt winkelketen Primera een lichte daling (-2%) in de omzet. Aan de positieve resultaten van de speerassortimenten is deze daling in ieder geval niet toe te kennen. Laatstgenoemden groepen zorgen ervoor dat de daling in loterijen en tijdschriften voor een groot gedeelte wordt gecompenseerd.

Speerassortimenten
Ook in het tweede kwartaal zorgde extra aandacht voor de speerassortimenten boeken (+8%), cartridges (+14%), kantoorartikelen (+4%), cadeaukaarten (+114%) voor een positief resultaat. "De momenten Moederdag en Vaderdag zijn steeds belangrijkere cadeaumomenten. We zien dit vooral bij cadeaukaarten en boeken", aldus assortimentsmanager Joost Bakker. Ook dit jaar hebben deze cadeaumomenten bijgedragen aan een flinke groei.

Tabak
De totale tabakomzet is licht gestegen. Shag groeit met 3% en ook sigaren vertoont een lichte groei (+1%). Sigaretten is gelijk gebleven.

Tijdschriften en wenskaarten
Het assortiment tijdschriften is verder onder druk komen te staan en laat een daling zien (-1%). Met de Zomerpasactie van Sanoma probeert Primera tijdens de zomer dit resultaat weer recht te trekken en vast te houden. Wenskaarten laat een stijging zien van 1,5%.

Loterijen
De totaalgroep loterijen laat een daling zien van 6% ten opzichte van vorig jaar, waarin hoge Jackpotstanden zorgden voor enorme omzettoename. Primera presteert hiermee beter dan de markt en verwacht dat het tweede half jaar weer zal toenemen.

Links:
http://www.primera.nl



Razende Robot Reporter