Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Olifantje Mumba aangemeld bij EEP

12 juli 2011

Het pasgeboren olifantje Mumba werd afgelopen maandag aangemeld bij de EEP, een Europees fokprogramma voor bedreigede diersoorten. Jeanine van Pinxteren, voorzitter van het dagelijks bestuur, vulde alle gegevens over Mumba in het stamboek.

Als een baby is geboren, moet het kindje officieel worden aangemeld bij de burgerlijke stand. Bij de geboorte van een olifantje gebeurt dit ook. De inschrijving wordt alleen niet gedaan bij de gemeente, maar bij de EEP, het European Endangered Species Programme.

Afgelopen maandag kwam Jeanine van Pinxteren, de voorzitter van het dagelijks bestuur van het stadsdeel centrum van Amsterdam, hiervoor speciaal naar Artis. Samen met de General Curator heeft zij alle gegevens over Mumba ingevuld in het stamboek.

De European Endangered Species Programme (EEP's) zijn fokprogramma's voor bedreigde diersoorten, toegepast in veel Europese dierentuinen. Het fokprogramma voor de Aziatische olifant wordt vanuit Rotterdam gecoördineerd. Mumba is het 342e olifantje dat bij het fokprogramma is aangemeld.

Kijk verder op:

website van Artis

---