Provincie Drenthe

bodemsanering, locatie: Het Palet te Assen

Publicatiedatum
13 juli 2011
Type
bodembeschermingsvergunning
Bijlagen

* ob-do-het-palet_te_assen.pdf (101 Kb)

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 30 mei 2011 Verkennend en bodemnader onderzoek, een saneringsplan en de melding (artikel 28 WBB) van een sanering van bodemverontreiniging hebben ontvangen van MOES projectontwikkeling bv.

Het betreft de locatie Het Palet te Assen, omgeving Rembrandtlaan/E.B. von Dulmen Krumpelmannstraat, gemeente Assen.

Uit het nader onderzoek blijkt dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvoor spoedige sanering niet noodzakelijk is.

De bodemsanering houdt in dat de sterk verontreinigde grond zal worden ontgraven en afgevoerd. De overige grond wordt tot een meter ten opzichte van het toekomstige peil ontgraven en gezeefd. Door de grond te zeven zal het puin samen met de PAK (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) verontreiniging worden verwijderd. De gezeefde grond is na zeven vermoedelijk geschikt voor hergebruik op de locatie.

Het doel van de bodemsanering is de locatie geschikt te maken voor de functie wonen.

De bodemsanering start in de tweede helft van 2011 en zal vier tot zes weken duren.

Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn van plan om op grond van artikel 29 en 37 van de Wet Bodem Bescherming de ernst en spoed vast te stellen en op grond van artikel 39 WBB in te stemmen met het saneringsplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer G.J. Evers, telefoonnummer (0592) 36 54 21.

Kaart van de provincie Drenthe

Kaart van de provincie Drenthe