Politie Drenthe

Woensdag 13 juli 2011

Provincie Drenthe, 13-07-2011

Vrouw licht gewond bij eenzijdig ongeval

NIJEVEEN Dinsdagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden in Meppel. Een 20-jarige automobiliste uit Meppel reed over de Burgemeester Slompweg toen zij door nog onbekende reden van de weg raakte en in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam. Omstanders alarmeerden hierop de politie. De vrouw kon zich niet meer herinneren wat er was gebeurd. Zij is voor controle overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Rijbewijzen snelheidsovertreders ingevorderd

BORGER De politie heeft dinsdagmorgen een 38-jarige automobilist uit Rhede (D) aangehouden. De man reed over de N374 toen hij ter hoogte van Borger een snelheidscontrole passeerde. Hij reed daar met een snelheid van 135 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

ZUIDWOLDE De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Leeuwenveenseweg. Hierbij is een 34-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed daar met een snelheid van 126 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man verdronken in recreatieplas

ZWARTEMEER Dinsdagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden in een recreatieplas aan het Verlengde Van Echtenskanaal NZ. Een 67-jarige man uit Nieuw-Dordrecht was gaan zwemmen in het water. Omstanders zagen dat de man halverwege de plas om hulp riep en vervolgens in het water verdween. Enkele omstanders zijn vervolgens het water in gegaan om de man te zoeken. Met behulp van de brandweer, welke snel ter plaatse was, kon de man snel uit het water worden gehaald. Er is vervolgens getracht te man te reanimeren, maar uiteindelijk is hij overleden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man vermoedelijk een hartinfarct heeft gehad tijdens het zwemmen.

Meisjes licht gewond door aanrijding met tractor; politie zoekt getuigen

MEPPEL Maandagmiddag heeft er een ongeval plaats gevonden tussen twee fietsers en een tractor. Een 15-jarige meisje uit Meppel en haar 16-jarige vriendin uit Ruinerwold fietsen over het fietspad naast de Europalaan van Meppel naar Staphorst in de richting van de fietsbrug. Net voor de fietsbrug hoorden tractor zij een tractor van achteren naderen. Hierop zijn de meisjes achter elkaar gaan fietsen. Toen de tractor hen inhaalde raakte de tractor het achterwiel het 15-jarige meisje, waarop beide ten val kwamen. De bestuurder van de tractor stopte even, kwam kijken bij de meisjes en vervolgde zijn weg. Bij thuiskomst bleek dat de fietsen van de meisjes behoorlijk beschadigd waren. Daarnaast bleken de meisjes beiden licht letsel te hebben en zijn daarvoor naar de huisartsenpost geweest. De politie is op zoek naar de bestuurder van de tractor of getuigen welke het ongeval hebben zien gebeuren. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Meppel via 0900-8844.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

COEVORDEN De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Breitnerstraat en hielden hem staande voor een controle. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Jongeman aangehouden op verdenking van heling

SPIER Dinsdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongeman op een scooter rijden op de Wijsterseweg. De jongeman droeg zijn helm niet op de juiste manier waarop de agenten de jongeman staande hielden. Bij verder controle bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de scooter waar hij op reed afkomstig was van diefstal. De jongeman is hierop aangehouden. Hij verklaarde de scooter te hebben geleend van een bekende. Na verhoor is de jongeman heengezonden. De eigenaar van de scooter wordt binnenkort op het bureau uitgenodigd voor een verklaring.

Man aangehouden voor beledigen agenten

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 52-jarige man uit Emmen aangehouden. De man werd op de Houtweg staande gehouden voor verkeerscontrole. Toen een agente de man vroeg naar zijn legitimatie en rijbewijs gaf de man aan dat hij deze niet bij zich had. De agente vroeg de man of hij wellicht een ander document bij zich had waar zijn naam op stond. De man begon hierop de agente te beledigen. Toen een tweede agent zich in het gesprek mengde werd de Emmenaar alleen nog maar bozer en bleef te keer gaan tegen de agenten. Hierop werd de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.