Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NO. 5 12 juli 2011

2011 editie North Sea Round Town zeer geslaagd

De afgelopen editie van North Sea Round Town stond in het teken van prachtig zomerweer en grote publieke belangstelling voor de talrijke grote en kleine concerten van aanstormende en gevestigde jazztalenten. Rotterdam was de afgelopen twee weken de jazzstad van ons land. Jazz dook veelvuldig op in het straatbeeld: in de metro, op pleinen, in cafe's en concertzalen. North Sea Round Town, het evenement dat de randprogrammering brengt van het internationale North Sea Jazz Festival, kijkt terug op een zeer geslaagde zesde editie. Ruim 200 activiteiten op meer dan 80 locaties waren de afgelopen twee weken te zien en te horen in de Maasstad.

De aftrap van het festival vond plaats tijdens de Jazzdag die voor het eerst in Rotterdam plaatsvond als onderdeel van North Sea Round Town. Het nieuwe partnership van North Sea Round Town met de Jazzdag resulteerde in groot enthousiasme voor de Jazzdag, overdag bij de professionals en 's avonds tijdens de showcases ook bij het algemene publiek. Een betere start voor het jazzfestival was niet denkbaar. Een willekeurige greep uit het vele dat volgde: bij het gratis concert van Giovanca in de Paradijskerk stroomde het publiek in groten getale toe, en zichtbaar genieten was het voor de bewoners tijdens de uitvoeringen in verzorgingstehuizen, een andere nieuwe loot aan de North Sea Round Town stam. Het nieuwe LantarenVenster bewees zich als dé locatie voor jazzconcerten tijdens de veelal uitverkochte optredens van gitarist Lee Ritenour, New Cool Collective, CaboCubaJazz, State of Monc en Monsieur Dubois. De LP2 avond met drie concerten (het Nationaal Jeugd Jazzorkest onder leiding van Benjamin Herman, de legendarische en nog immer indrukwekkende Archie Shepp, en Rob van de Wouw's Tunnelvision) bracht jazzminnend Rotterdam samen, en trok ook van buiten Rotterdam veel belangstelling. De eveneens nieuwe Kaapverdiaanse concertreeks leverde zomerse taferelen op. Op terrassen raakte het publiek onvermijdelijk in vakantiesferen. De afterparty's in het North Sea Jazzweekend, onder meer bij nog het te openen jazzpodium Bird, waren een groot succes en smaken naar meer. In september gaat het nieuwe jazzpodium pas werkelijk open. North Sea Round Town wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam International Fringe Festival (RIFF) en is een samenwerkingsverband van culturele instellingen, ondernemersverenigingen en de gemeente Rotterdam.

www.northsearoundtown.com Meer informatie: info@northsearoundtown.com

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op WWW.ROTTERDAMFESTIVALS.NL