Ingezonden persbericht



Emirates' Inflight Entertainment is nog steeds de beste van de wereld Het Emirates Inflight Entertainment system wint voor het zevende jaar de Skytrax Award

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten - 13 Juli 2011 - Voor het zevende jaar op rij is het 'ice' inflight systeem van Emirates Airline bekroond met de 'World's Best Airline Inflight Entertainment award tijdens de Skytrax World Airline Awards 2011. Deze awards zijn gebaseerd op stemmen van meer dan 18,8 miljoen passagiers met 100 verschillende nationaliteiten.

Inflight Entertainment (IFE) is uitgegroeid tot een belangrijk instrument voor luchtvaartmaatschappijen wereldwijd om concurrentie te bedingen. Emirates heeft haar toonaangevende positie te danken door voortdurend te investeren in entertainment en dit uit te breiden, met als resultaat een uitgebreid aanbod van films, televisie en muziek uit de hele wereld.

Emirates nieuwste IFE systeem, ice (staat voor informatie, communicatie en entertainment) Digitaal Breedbeeld, biedt maar liefst keuze uit meer dan 1200 entertainment kanalen, waaronder meer dan 280 films uit de hele wereld, honderden TV zenders en duizenden muzieknummers, van eigentijds tot klassiek.

Naast het investeren in de nieuwste entertainment content en de nieuwste systemen heeft Emirates onlangs een upgrade van de hardware op de bestaande A330-200 en A340-300 vloot afgerond voor een nieuw digitaal IFE systeem. Op deze manier kan elke zitplaats in Emirates First Class en Business Class genieten van het systeem. Een aanzienlijke investering in apparatuur, juist in een tijd wanneer luchtvaartmaatschappijen wat rustiger aan doen met productvernieuwingen. Hiernaast heeft Emirates meer dan 90 van haar vliegtuigen uitgerust met AeroMobile, een dienst die het gebruik van mobiele telefoons aan boord mogelijk maakt. Ook zal het binnenkort mogelijk zijn om gebruik te maken van internet door middel van een Wifi verbinding binnen de A380 toestellen.

Over Emirates:
Emirates Airline (www.emirates.com), met als thuishaven Dubai, is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft al meer dan 400 prijzen in de wacht gesleept voor de uitmuntende service. Emirates vliegt op 111 bestemmingen in 66 landen. De vloot van Emirates bestaat uit 153 widebody Airbus- en Boeing-toestellen en de maatschappij heeft orders lopen voor nog eens 200 vliegtuigen ter waarde van ruim 66 miljard Amerikaanse dollar.