Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste opdracht voor Egemin Automation in Israël.

Nieuw logistiek platform voor DB Schenker partner Orian in Tel Aviv.

Egemin Automation haalde zopas een order binnen voor de installatie van een E'tow® vloerkettingbaansysteem op het nieuwe logistieke platform van Orian, partner van de DB Schenker groep, in Tel Aviv. Orian koos voor Egemin en zijn technologie op aangeven van DB Schenker waarvoor Egemin in Europa reeds tientallen gelijkaardige logistieke hubs heeft geautomatiseerd.

Een première!

Met deze opdracht realiseert Egemin een nieuwe mijlpaal; voor de eerste keer begeeft de Europese en wereldmarktleider in vloerkettingbaansystemen zich op Israëlisch grondgebied. De samenwerking tussen DB Schenker en Egemin is echter geen première. Egemin rustte de voorbije jaren in opdracht van DB Schenker al meer dan 20 logistieke platforms in Europa uit met een vloerkettingbaan.

Het logistieke platform in Tel Aviv wordt zo'n 17.000 m² groot. Het vloerkettingbaansysteem van Egemin zal de inkomende goederen opgeslagen op pallets verdelen naar de opslagzone met rekken, naar de picking- of naar de cross-dockingzone. De uitgaande goederen van het magazijn en de pickingzone zullen via de vloerkettingbaan worden verdeeld naar de verschillende poorten voor distributie. E'arl®, Egemins systeem voor automatische gewichts- en volumemeting, zorgt voor de registratie van de inkomende goederen.

Een transfer op het systeem voorkomt dat goederen voor de cross-dockingzone eerst nog door de pickingzone moeten passeren. De E'tow®-installatie zal een totale capaciteit hebben van 200 pallets in en uit. Deze capaciteit kan later nog worden verhoogd.

Egemin is met deze installatie niet aan zijn proefstuk toe. Grote spelers in distributie (Schenker, Dachser, Norbert Dentressangle, K+N, DHL) en productie (Honda, Renault) doen al jaren een beroep op de vakkennis van Egemin inzake vloerkettingbaansystemen. Ook bij de posterijen (Danske Post, Deutsche Post, Royal Mail) en op bloemenveilingen (FloraHolland, Veiling Rhein-Maas) stond de marktleider in voor de implementatie van indrukwekkende logistieke projecten.