Gemeente Sittard-Geleen



+0200"

PERSBERICHT

Gemeente, Hogeschool Zuyd en Bouwontwikkeling Zuid tekenen ontwerp en realisatie De Dobbelsteen

Sittard-Geleen, 13 juli 2011 - Gemeente Sittard-Geleen, Hogeschool Zuyd en Bouwontwikkeling Zuid hebben vandaag getekend voor het ontwerp en de realisatie van het plangebied De Dobbelsteen. In deze 'design, construct & build-contracten' hebben de partijen in één keer alle afspraken rond het ontwerp en de realisatie vastgelegd. De afspraken hebben betrekking op het gehele proces tot en met de oplevering van het plangebied.

In juni gaven het College van Bestuur en de Raad van Toezicht van Hogeschool Zuyd al hun fiat aan De Dobbelsteen, nadat eerder Bouwontwikkeling Zuid dit al gedaan had. Nu ook de raad een positieve eindafweging heeft gemaakt en de contracten zijn ondertekend, start de ontwerp- en realisatiefase.

'De Dobbelsteen is een belangrijk strategisch project in de positionering van Sittard-Geleen als regionaal stedelijk centrum. Door het bundelen van onderwijs, cultuur en commerciële functies, krijgt het regionale vestigingsklimaat een forse impuls en kan de stad een enorme kwaliteitssprong naar de toekomst maken. Mensen en levendigheid terugbrengen in de stad is waar het om gaat. De gemeente spant zich dan ook optimaal in om de voortgang van de ontwikkeling van De Dobbelsteen te bewaken en te bespoedigen', aldus projectwethouder Ruud Guyt.

De start bouw is voorzien aanvang 2013. De oplevering van het nieuwbouwproject De Dobbelsteen zal naar verwachting plaatsvinden in 2016.

Facts & figures

Opdrachtgever : Hogeschool Zuyd (onderwijs)

Bouwontwikkeling Zuid (gebouwen, commerciële ruimte, garage)

Gemeente Sittard-Geleen (openbare ruimte + cultuur)

Ontwikkelaar : Bouwontwikkeling Zuid

Supervisor : Bureau Coenen & Co

Architecten : Jeanne Dekkers (Noordblok)

Rapp+Rapp (Zuidblok)

Lodewijk Baljon (openbare ruimte)

Zitterd Revisited : De Dobbelsteen is het boegbeeld binnen Zitterd Revisited, de integrale en duurzame herontwikkeling van het centrum van Sittard.

Plangebied : Het gebied tussen de Haspelsestraat, Linde en de Rijksweg Noord

Programma| BVO : 12.500 m' Hogeschool Zuyd

12.500 m' commerciële ruimte

2100 m' museum

2500 m' bibliotheek

500 m' filmhuis

400 m' parkeergarage

30.000 m' openbare ruimte

10 woningen / appartementen

Start bouw : aanvang 2013

Oplevering : voorjaar 2016


---

De bijgevoegde foto is vrij van rechten en mag gepubliceerd worden onder vermelding van Marc Schols, MCM Productions (fotograaf).




Gemeente Sittard-Geleen