Ingezonden persbericht


Starwood hotels over de hele wereld verwelkomen miljoenen nieuwe Chinese reizigers

Starwood Personalized TravelTM Program lanceert catering gericht op de smaak en voorkeur van de Chineze reiziger in wereldsteden.

SJANGHAI, China - Als een van de snelst groeiende reismarkten ter wereld, met naar verwachting 100 miljoen reizigers naar het buitenland in 2015, speelt China de komende tien jaar een enorme rol in de internationale reiswereld. Om in te spelen op deze groeiende groep nieuwe reizigers heeft Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. (NYSE: HOT) afgelopen maandag de lancering aangekondigd van Starwood Personalized Travel - een programma met initiatieven die zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van de Chinese reiziger. Beginnend met 19 Starwood hotels in verschillende wereldsteden, biedt Starwood Personalized Travel een rijk scala aan eenvoudige maar zeer belangrijke details voor de Chinese gast, waaronder theepotten op de kamer, slippers, vertaalde welkomstbrochures en on-site vertaaldiensten. Ook de restaurantmenu's zullen beschikbaar worden gesteld in het Chinees, en worden voorzien van bekende favorieten zoals Congee - een populair Chinees ontbijtgerecht.

De lancering van het nieuwe programma valt samen met de afsluiting van de maand lang durende verplaatsing van het bedrijfs' Senior Leadership Team naar China, en benadrukt nogmaals de toewijding van Starwood aan China, sinds kort de op een na grootste en snelst groeiende hotel markt buiten de VS. Met maar liefst 74 hotels in China en bijna 100 in aanbouw, is Starwood het grootste bedrijf met high-end hotels in China. Gedurende 2011 opent er elke twee weken een nieuw hotel in China.

"Als Chinese reizigers massaal buiten hun grenzen gaan reizen, dan hebben ze, net als Westerse reizigers, de neiging om hotels te kiezen die ze van huis uit kennen. En omdat Starwood toonaangevend aanwezig is in China, zijn wij sterk in het voordeel", zei Frits van Paarschen, President & CEO, Starwood Hotels & Resorts "Net als onze hotels die in China van oudsher Amerikaanse en Europese reizigers hebben vertroeteld met vertrouwde voorzieningen van thuis, bieden onze hotels wereldwijd nu dezelfde diensten aan voor de Chinese reiziger."

Het nieuwe programma start in wereldsteden als Mexico City, New York & Parijs

In de eerste fase van het programma zullen19 Starwood hotels in verschillende wereldsteden Starwood Personalized Travel aanbieden, en er zijn plannen om dat tegen eind 2012 uit te breiden naar alle Starwood hotels en resorts wereldwijd. Het nieuwe programma dat is ontwikkeld in samenwerking met het Chinese executive team van Starwood omvat:

In-hotel Chinese specialist - Van een warm welkom bij aankomst tot een innig afscheid, een in-hotel specialist staat de Chinese gast bij in alle deelnemende hotels met allerlei zaken, van vertalingen tot het regelen van vervoer.

Comfort van thuis - Vooruitkijkend op de wensen van onze Chinese gast beschikt elk hotel over theewaterkokers, slippers, kant-en-klare mie en toiletartikelen op de kamer, of op aanvraag.

Vertaalde informatie - Bij aankomst ontvangen onze Chinese gasten een pakket met informatie over de omgeving ­ winkelen, bezienswaardigheden en belangrijke hotelinformatie ­ vertaalt in het Chinees.

Vertrouwde gerechten - De restaurants in het hotel bieden Chinees-vriendelijke gerechten, zoals congee, mie en rijst.

De Starwood hotels die op dit moment deze diensten aanbieden zijn onder andere Sheraton New York Hotel & Towers; W New York - Times Square; Le Meridien Piccadilly, Londen; Sheraton Maria Isabel Hotel & Towers, Mexico City; The Westin Parijs - Vendôme; Westin Tokyo; W Seoul Walkerhill; Sheraton Waikiki; Westin St. Francis; San Francisco en Sheraton Buenos Aires Hotel & Convention Center. Voor meer information bezoek de website www.starwoodhotels.com/personalizedtravel.

Chinese reizigers zoeken naar Starwood Brands in het buitenland

Starwood hotels in de hele wereld profiteren van hun langdurige aanwezigheid in China. In 2010 zagen Starwood hotels in verschillende wereldsteden hun jaarlijkse groei aan Chinese reizigers toenemen met dubbele of zelfs drievoudige cijfers:

Chinese business in W New York - Times Square namen met 173% toe, en in St. Regis Monarch Beach in Zuid-Californië met 140%.

Ook Latijns-Amerika profiteert van de stijging van het aantal Chinese reizigers naar het buitenland. Inkomsten uit Chinese gasten stegen met meer dan 370% in het Sheraton Maria Isabel Hotel in Mexico City, met 264% in het Park Tower, Buenos Aires en met 115% van het Sheraton Buenos Aires.

In Starwood hotels in heel Europa blijven Italië en Frankrijk de twee topbestemmingen met een record aantal Chinese bezoekers in The Westin Excelsior, Rome, The Westin Parijs - Vendôme en Le Meridien Piccadilly, die hun aantal Chinese boekingen bijna hebben verdubbeld.

De VS moet slimmer visumbeleid voeren om te profiteren van nieuwe wereldreizigers

Terwijl het aantal uitgaande Chinese reizigers blijft stijgen, wordt het potentieel voor de VS om de bezoekers uit China - de snelst groeiende markt ter wereld voor reizen naar het buitenland - te winnen beperkt door de huidige toelatingseisen en het moeizame proces dat Chinese reizigers moeten doorlopen om een Amerikaans visum te bemachtigen. "De VS is de top internationale voorkeursbestemming van Chinese reizigers, en moet daarom beter inspelen op reistrends in China en andere markten zoals Brazilië en India. Toch maken we het ongelooflijk moeilijk voor reizigers om ons te bezoeken.," stelt Van Paasschen. "Voor een nieuw visumbeleid is geen infrastructuur nodig, en bovendien betaalt het zichzelf helemaal terug - we hoeven alleen maar de deur een beetje verder open te zetten zodat reizigers uit het buitenland de Verenigde Staten gemakkelijker kunnen bezoeken."

De Chinezen zijn Starwood's snelst groeiende groep trouwe reizigers

China is niet alleen de op een na grootste hotelmarkt van Starwood maar ook de snelst groeiende groep trouwe gasten. Het aantal Chinese inschrijving voor het lidmaatschap van Starwood Preferred Guest nam met 71% toe, en werd in 2010 de op een na grootste basis van actieve leden van SPG, groter dan het Verenigd Koninkrijk en met alleen maar Noord-Amerika voor zich.

Om te voldoen aan deze groeiende vraag opende Starwood het grootste Customer Contact Center van alle internationale hotels die actief zijn in China. De Customer Contact Center werd in 2009 gevestigd in Guangzhou en telt meer dan 160 medewerkers om Chinees sprekende klanten te helpen met het reizen naar de 1050 Starwood Hotels over de hele wereld Starwood is ook het enige horecabedrijf in China dat 24/7- en 365 dagen per jaar klantenondersteuning bied aan Chinees sprekende klanten..

Starwood hotels die Starwood Personalized Travel bieden zijn:

Sheraton Maria Isabel Hotel and Towers

Park Tower, Buenos Aires - A Luxury Collection Hotel

Sheraton Vancouver Airport Hotel

W New York - Times Square

The St. Regis Monarch Beach

Four Points by Sheraton Sydney, Darling Harbour

The Westin Sydney

Sheraton Buenos Aires Hotel & Convention Center

Royal Orchid Sheraton Hotel & Towers

The Westin St. Francis San Francisco on Union Square

The Westin Tokyo

Le Méridien Piccadilly

Sheraton Waikiki

Sheraton New York Hotel & Towers

The Westin Paris - Vendôme

W Seoul - Walkerhill

Sheraton on the Park, Sydney

The Westin Excelsior, Rome

Over Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. is een van de toonaangevende hotel- en recreatiebedrijven in de wereld met 1051 hotels en resorts in 100 landen en streken met 145.000 medewerkers op de percelen die het bedrijf bezit of beheert. Starwood Hotels is een volledig geïntegreerde eigenaar, exploitant en franchisegever van hotels, resorts en residenties met de volgende internationaal bekende merken: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, en de onlangs geopende Aloft® en Element SM. Het bedrijf beschikt over een van de meest toonaangevende loyaliteitsprogramma's in de bedrijfstak, Starwood Preferred Guest (SPG), waarmee leden punten kunnen verdienen die ze kunnen inwisselen voor het verblijf in kamers, kamer-upgrades en vluchten zonder datumbeperkingen. Starwood Hotels is ook eigenaar van Starwood Vacation Ownership Inc, een van de meest vooraanstaande ontwikkelaars en exploitanten van een kwalitatief hoogstaande timesharing voor vakanties. Voor meer informatie gaat u naar www.starwoodhotels.com.